Vesti
Hronika

Optužnica protiv Konjufce zbog aktiviranja suzavca u Skupštini

Osnovno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da je podiglo optužnicu protiv predsednika Skupštine Kosova Glauka Konjufce zbog aktiviranja suzavca tokom skupštinske sednice 2016. godine.
Optužnica protiv Konjufce zbog aktiviranja suzavca u Skupštini
Suzavac u Skupštini Kosova (Foto Kim arhiva)

U izjavi za prištinsku televiziju Klan Kosova, portparolka tužilaštva Ljaureta Uljaj rekla je da je optužnica podignuta 26. januara 2017. godine.

Konjufca je optužen da je 10. avgusta 2016. godine u Skupštini Kosova, tada kao šef poslanika Samoopredeljenja, bacio suzavac tokom sednice parlamenta čime je počinio krivična dela upotreba oružja ili opasnog sredstva i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Mediji su preneli da je u Osnovnom sudu u Prištini za danas bilo zakazano ročište povodom te optužnice, ali da se Konjufca nije odazvao pozivu.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022