Vesti
Hronika

Optužnica protiv gradonačelnika Štrpca

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić optužen je pred većem Osnovnog suda u Uroševcu da je zloupotrebio službeni položaj tako što je protivpravno povećao iznos ugovora vrednog milion i po evra za gradnju stambenih zgrada u tom mestu.
Optužnica protiv gradonačelnika Štrpca
Bratislav Nikolić (Foto Kim arhiva)

Zajedno sa Nikolićem je optužen i službenik nabavke opštine Štrpce, Agim Redžepi, prenosi prištinski portal "Kallxo".

Tužilaštvo optužuje Nikolića i Redžepija da su 16. decembra u Štrpcu, radi sticanja protivzakonite materijalne dobiti, zajedno sa drugim zvaničnicima suprotno Zakonu o javnoj nabavci na Kosovu sklopili aneks ugovora u vrednosti od 346.000 evra sa izvođačem radova "Albe".

Time je za deset odsto premašena vrednost osnovnog ugovora od milion i po evra za izgradnju tri zgrade u Štrpcu.

Na prekjučerašnjem ročištu Nikolić i Redžepi su optuženi da su oštetili kosovski budžet i postali saučesnici u krivičnom delu zloupotreba službenog položaja, ili službenog uticaja, što je kažnjivo po Krivičnom zakonu.

Nikolić i Redžepi su izjavili da se ne osećaju krivima, a advokat optuženog Nikolića je rekao da optužnica nije zasnovana na relevantnim činjenicama.

Odbrana ima rok od 30 dana za iznošenje odbrane.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023