Vesti
Hronika

Optužnica protiv bivšeg presednika Apelacionog suda

Kosovsko Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika Apelacionog suda u Prištini Saljija Mekaja.
Optužnica protiv bivšeg presednika Apelacionog suda
Salji Mekaj (Foto Kim)

Optuženo je još troje za zloupotrebe službenog položaja, sticanja financijske dobiti i podsticaja na kriminal.

Prema optužnici, Mekaj je kako bi stekao dobit za sebe i druga lica obećao optuženoj V. G. da će se angažovati za blažu ocenu krivičnih dela koje je izvršio njen suprug kako bi bio oslobođen pritvora.

Mekaj je od jednog sudije Apelacionog suda zatražio da zakaže sudsko ročište u suprotnosti sa rešenjem Apelacionog suda na čijem je čelu u to vreme bio, čime je zloupotrebio službeni položaj i ovlaščenja.

Optužena V. G. namerno je podsticala optuženog bivšeg predsednika Apelacionog suda na to da zloupotrebi svoj službeni položaj i ovlaščenja kao bi se ubrzao postupak protiv njenog supruga koji se nalazio u pritvoru za izvršenje nekoliko teških krivičnih dela. V. G. je zajedno sa optuženima M. S. i A. S. pokušala da uruči mito.

Ona je od optuženog A. S. uzela 20.000 evra koje je trebala da preda optuženom Mekaju. Nadležno tužilaštvo je zatražilo da sud optužene proglasi krivima i osudi ih prema zakonu.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020