Optuženi za terorizam na primopredaji dužnosti komandanta KFOR-a

Jedan od optuženih imama za podstrekavanje terorizma i raspirivanje međuetničke i rasne mržnje, Fuad Ramići, nedavno je prisustvovao primopredaji dužnosti komandanta KFOR-a, prenose prištinski mediji.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramići na primopredaji dužnosti (Foto Kim)

Fuad Ramići, kojeg je kosovsko pravosuđe optužilo za terorizam, bio je među zvanicama na svečanosti na kojoj je početkom septembra dužnost komandanta KFOR-a preuzeo general Đovani Fungo.

Ramići je juče, uz još četiri osobe, optužen za podstrekivanje terorizma i raspirivanje međuetničke i rasne mržnje.

Fuad Ramići je jedan od lidera Ujedinjenog islamskog pokreta, verske organizacije koja je vremenom prerasla u političku stranku. Pre dve godine bio je uhapšen tokom operacije koju su kosovske vlasti sprovele protiv navodnih radikalnih islamista.

Inače, kancelarija javnog tužilaštva u Prištini saopštila je da je specijalni tužilac optužio dva muslimanska lidera da su počinili teroristička dela, a druga dva za podsticanje nacionalne, rasne, verske i etničke mržnje, javlja AP. Peti optuženi se tereti za pozivanje na pružanje otpora pravnim institucijama.

U saopštenju se ne navode detalji aktivnosti koje su dovele do podizanja optužnice, ali se kaže da će najteže optužbe biti kažnjive robijom u trajanju do osam godina.

Kosovske vlasti tvrde da se nijedan građanin nije pridružio ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku ove godine, mada se za oko 70 njih smatra da su tamo aktivni, napominje američka agencija.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane