Vesti
Hronika

Optuženi u slučaju Ivanović, ostaju u kućnom pritvoru

Osnovni sud u Prištini odbio je predlog za izmenu mere kućnog pritvora Nedeljku Spasojeviću, Radetu Basari i Marku Rosiću, optuženih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, javlja RTS.
Optuženi u slučaju Ivanović, ostaju u kućnom pritvoru
Detalj sa ročišta (Foto N1)

Predlog da se mera kućnog pritvora zameni nekom drugom alternativnom merom dao je na današnjoj sednici branilac optuženog Rošića, advokat Mahmut Halimi, prenosi RTS pozivajući se na prištinske medije.

Ovaj predlog advokata Halimija podržali su i branilac optuženog Spasojevića, advokat Faruk Korenica i branilac optuženog Basare, advokat Tom Gaši.

Predlogu se usprotivio specijalni tužilac Burim Čerkini, a potom je isti odbio i predsednik sudskog organa Valon Kurtaj.

Sudija Kurtaj je naveo da će kasnije, ukoliko sud oceni da su prestale okolnosti zbog kojih je izrečena mera kućnog pritvora, istu odluku promeniti po službenoj dužnosti.

Rade Basara, Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, oslobođeni su početkom juna sudskog pritvora i određena im je mera kućnog pritvora.

U sudskom pritvoru su bili duže od 40 meseci, a oslobođeni su na predlog njihovih advokata.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022