Vesti
Hronika

Opljačkana pošta u Pasjanu

Nepoznate osobe obile su poštu u Pasjanu i tom prilikom odnele  20 hiljada dinara.
Opljačkana pošta u Pasjanu
Pošta u Pasjanu (Foto RTV Puls)

Nepoznata lica su obila poštu i odnela novac iz kase posle ponoći, kazao je za RTV Puls portparol policije za region Gnjilane Ismet Hašani.

“Odmah po pozivu, policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj. Konstatovali smo da su vrata obijena tvrdim predmetom i da je iz pošte uzeto 180 evra”, kazao je Hašani i naglasio da je reč o krivičnom delu – teška krađa.

Iz pošte su lopovi odneli i neku dokumentaciju i oštetili kancelarijski nameštaj i pribor.

Provala pošte u Pasjanu je deseti slučaj pljačke ljudi i imovine u poslednje tri nedelje u gnjilanskom kraju.

Na meti provalnika našle su se pošte u Partešu i Šilovu, prodavnice u Ranilugu i Stanišoru i porodično domaćinstvo Petrovića u Ropotovu.

“Policija je nedavno uhapsila u Vitini trojicu osumnjičenih za koje osnovano sumnjamo da su umešani u 28 krađa koje su se desile u poslednje vreme. S obzirom na način izvršenja krivičnog dela, verujemo da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi”, rekao je Hašani.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
  • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
  • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

  • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

  • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

  • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
  • 04.10.2023