Vesti
Hronika

Opljačkana porodica u Preocu

Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
Opljačkana porodica u Preocu
Nakon pljačke u Preocu (Foto Gračanica 038)

Pljačka se prema rečima T.S. dogodila u periodu od 18 do 20:30 kada na kratko u kući nije bilo nikog. Po povratku zatekli su isprevrtan nameštaj i razbacane stvari. Kako se navodi lopovi su iz kuće odneli sav nakit.

Slučaj je prijavljen policiji, a pljačka se dogodila u vreme zabrane kretanja koja je na teritoriji Opštine Gračanica na snazi od 19 do pet časova ujutru.

Reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. On je izrazio zabrinutost za bezbednost Srba na centralnom Kosovu gde je, kako je kazao, poslednjih dana u toku kampanja zastrašivanja.

"Zahtevam od međunarodnih predstavnika na Kosovu i Metohiji da hitno i neizostavno preduzmu mere kako bi srpski narod južno od Ibra bio zaštićen od provokacija i napada ekstremista", naveo je Petković u pisanoj izjavi medijima.Ostale vesti

Vrhovnom sudu Kosova podnete žalbe
Pravni zastupnici Pokreta samoopredeljenje (PS), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Socijaldemokratske inicijative (SDIK) predali su Vrhovnom sudu žalbe na jučerašnju odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP) koji nije potvrdio kandidature nekoliko njihovih članova za poslanike Skupštine Kosova.
  • 27.01.2021
Policija izrekla 592 novčane kazne za kršenje antikovid mera
Kosovska policija je saopštila da su tokom poslednjih 24 sata napisane 592 novčane kazne zbog kršenje antikovid mera, koje je propisala kosovska vlada u okviru borbe protiv koronavirusa.
  • 26.01.2021
Pripremni pretres za ubistvo Ivanovića nastavlja se 5. februara
Advokatica Jovana Filipović koja je branilac Silvane Arsović, jedne od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, kazala je za RTV Kim da je pripremni pretres u slučaju Ivanovića zakazan za 5. februar u 9 časova i 30 minuta. Advokat Predrag Miljković, koji zastupa Nedeljka Spasojevića, ističe da je sud u roku od mesec dana nakon podnešene žalbe zakazao saslušanje.
  • 22.01.2021
Policija izrekla 778 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija je saopštila da je tokom poslednjih 24 sata napisano 778 novčanih kazni zbog kršenje antikovid mera, koje je propisala kosovska vlada u okviru borbe protiv koronavirusa.
  • 22.01.2021
Zubin Potok: Uhapšen zbog nasilja u porodici
U Zubinom Potoku jedan muškarac je uhapšen nakon što je pokušao fizički da napadne svoje roditelje, saopšteno je danas iz Kosovske policije.
  • 21.01.2021
Tužilaštvo u Mitrovici: Prikupljamo informacije o potencijalnom unosu vakcina na severu Kosova
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, saopštilo je danas da, u saradnji sa Kosovskom policijom, prikuplja informacije u vezi sa potencijalnim nezakonitim unosom antikovid vakcina na severu Kosova.
  • 20.01.2021