Vesti
Hronika

Opljačkana porodica Milić u Plemetini

Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
 • 31.03.2023
 • 12:35 h
 • Hronika
 • izvor: Medija centar Čaglavica
 • komentara:
 • pregleda: 884
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Dvorište porodice Milić u Plemetini (Foto Medija Centar Čaglavica)

Milić za Medija centar kaže da je ujutru primetio da mu je iz garaže ukraden alat i vazdušna puška. Krađa se prema njegovim rečima verovatno dogodila u toku noći.

„Pretpostavljamo da se to desilo tokom noći. Mi smo bili u kući i ništa neuobičajeno nismo primetili. Ujutru sam slučajno otišao do garaže i video sad da mi fali aparat za varenje, bušilica, motorna testera i vazdušna puška. Takođe vidim da je ukraden i još neki alat. Nisam stigao od stresa ni sve lepo da pregledam da li je još nešto ukradeno“, rekao je Mitić za Medija centar.

Milić navodi da je slušaj prijavljen Policiji Kosova, koja je izvršila uviđaj. Takođe kaže i da ovo nije prvi put da je njegova porodica na meti lopova.

„Pre tri godine isto su nam pokrali alat, 2009. godine ukraden nam je automobil. Nikada ništa nismo saznali ko je i šta je. Nikad nismo saznali ko su počinioci i sada smo skeptični“, rekao je Milić.

Selo Plemetina kod Obilića je većinski srpsko mesto, a pored Srba u ovom selu žive Albanci i Romi.Ostale vesti

Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
 • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
 • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

 • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

 • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

 • 02.06.2023
Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu
Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.
 • 02.06.2023