Vesti
Hronika

Opljačkana kuća Trajkovića u Lipljanu

Opljačkana je kuća porodice Trajković u Lipljanu, javlja portal Gračanica Online.

 • 01.09.2021
 • 13:37 h
 • Hronika
 • izvor: Gracanica online, RTV Kim
 • komentara:
 • pregleda: 536
Opljačkana kuća Trajkovića u Lipljanu
Radmila Trajković u opljačkanom domu (Foto Kancelarija za KiM)

Trajkovići su po povratku sa mora primetili da su otvorena ulazna vrata porodične kuće i da je izvršena premetačina.

Ukraden je nakit, potvrdila je Radmila Trajković za portal Gračanica Online.

Nepoznate osobe su u dom Trajkovića ušle na zadnji ulaz, rekla je Radmila Trajković.

“Sinoć oko 10 sati smo došli sa mora, jer smo od 5. avgusta bili na moru. Imali smo šta da vidimo, sve je ispremetano, rastureno, kreveti podizani. Deluje da kuća dosta dugo stoji otorena, unutra su bile ptice, mačke… Primetila sam da nam je nestao nakit. Nekoliko zlatnih ogrlica, ogrlice i narukvice od ohridskog bisera. Međutim, ne mogu sve da pogledam od nereda, mislim da ću tek kada budem vratila sve na mesto primetiti šta nedostaje”, kazala je Radmila koja u Lipljanu živi sa suprugom Zoranom.

Slučaj je prijavljen Policiji Kosova koja je odmah došla da obavi uviđaj.

Kancelarija za KiM: Pronaći odgovorne koji su opljačkali porodicu Trajković

U saopštenju Кancelarija za Кosovo i Metohiju dostavljenom medijima zahteva da se incident što pre rasvetli, da počinici budu pronađeni i adekvatno sankcionisani.

"Incident ne sme biti samo još jedan u nizu nerasvetljenih slučajeva u kojima su na meti bili Srbi s prostora Кosova i Metohije", poručuju iz Kancelarije.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
 • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
 • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

 • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
 • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

 • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
 • 17.05.2022