Vesti
Hronika

Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici

Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Najnoviji u nizu napada na imovinu Srba na Kosovu i Metohiji dogodio se dok su Andrejevići bili u gostima kod prijatelja, navodi Kosovo onlajn.

Andrejević je obijanje kuće prijavio kosovskoj policiji, koja je došla na uviđaj, ali bez forenzičara.

“Nisam im dozvolio da ulaze u kuću bez forenzičara, a oni su mi rekli i da će sutra doći da obave uviđaj i da idem kod nekog da prespavam”, rekao je Andrejević.

On je dodao da zbog toga ne zna šta su lopovi odneli, jer dok forenzičari ne obave uviđaj, on ne može da uđe u svoju kuću. Andrejevići su noć proveli ispred svoje kuće u Gračanici.

Porodica Andrejević, kao i još dosta drugih, u više navrata su bili meta vandala i provalnika koji nikada nisu pronađeni.

“Ako se ne pronađu počionici, mi Andrejevići stavljamo tablu ‘kuća na prodaju’. Ovo je prevršilo svaku meru”, rekao je Ljubišin brat Slaviša Andrejević.

U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji su učestali napadi na Srbe i njihovu imovinu, a povodom njih je reagovala i Britanska ambasada u Prištini.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022