Vesti
Hronika

Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici

Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Gračanica (Foto arhiva Kim)

Najnoviji u nizu napada na imovinu Srba na Kosovu i Metohiji dogodio se dok su Andrejevići bili u gostima kod prijatelja, navodi Kosovo onlajn.

Andrejević je obijanje kuće prijavio kosovskoj policiji, koja je došla na uviđaj, ali bez forenzičara.

“Nisam im dozvolio da ulaze u kuću bez forenzičara, a oni su mi rekli i da će sutra doći da obave uviđaj i da idem kod nekog da prespavam”, rekao je Andrejević.

On je dodao da zbog toga ne zna šta su lopovi odneli, jer dok forenzičari ne obave uviđaj, on ne može da uđe u svoju kuću. Andrejevići su noć proveli ispred svoje kuće u Gračanici.

Porodica Andrejević, kao i još dosta drugih, u više navrata su bili meta vandala i provalnika koji nikada nisu pronađeni.

“Ako se ne pronađu počionici, mi Andrejevići stavljamo tablu ‘kuća na prodaju’. Ovo je prevršilo svaku meru”, rekao je Ljubišin brat Slaviša Andrejević.

U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji su učestali napadi na Srbe i njihovu imovinu, a povodom njih je reagovala i Britanska ambasada u Prištini.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022