Vesti
Hronika

Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu (Foto Medija Centar)

“Mi smo izašli iz kuće negde oko 13 časova, bili smo na Brezovici. Kad smo se vratili negde oko 20 časova supruga je videla da su vrata otvorena i nakon toga smo videli šta se desilo – da je neko bio u kući. Sve je bilo pobacano, sve iz fioka, regala, iz svake sobe, naše, dečije, dnevne sobe, hodnika. Sliku sa zida su bacili dole. Jakne razbacane. Apsolutno su sve što je moglo da se izvadi izvadili su. Kompletno sve. Policajac, forenzičar koji je bio na uviđaju kaže da su se oni otprilike zadržali u kući oko sat vremena. Mi smo pogledali na kamerema perionice tu pored. I negde oko 18:20 se vidi da su neka kola bila parkirana ispred, da su neki ljudi sa baterijskim lampama ušli“, rekao je Mitić za Medija centar.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policija, koja je izvršila uviđaj.

„Zbog veće sume zbog koje smo oštećeni došli su forenzičari iz Prištine i tražili su otiske. Apsolutno svaku kutiju koju su izvadili tražili su otiske, videli su da su izgleda nosili rukavice. Nestalo je dosta stvari. Ostali su nam samo punjači od laptopova to nisu uzeli ali sve laptopove su uzeli. Jedan stari su ostavili. Tri laptopa su uzeli. Satove nekoliko od preko 1000 evra vrednosti. Ženine satove, dečije i nakit. Pored televizora je bila kutija, celu kutiju su uzeli sa satovima i nakitom. Novac nismo imali u kući, samo ćerka je imala kasicu i 20 evra su uzeli iz kasice“, naveo je Jugoslav Mitić.

Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković nije želeo da da više detalja o ovom slučaju, naglasivši da je istraga u toku.

„Izvšen je uviđaj i istraga u toku. Za sada nema više informacija“, rekao je Bratislav Trajković.

Pljačke kuća u poslednje vreme sve su učestalije u opštini Gračanica.Ostale vesti

Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023
Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu
Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.
  • 02.06.2023