Vesti
Hronika

Opljačkana i obijena kuća porodice Repanović po sedmi put

"Kuća porodice Repanović u Osojanu obijena je i opljačkana po sedmi put ove godine", navodi se u Tviter objavi Ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića.
Opljačkana i obijena kuća porodice Repanović po sedmi put
Osojane (Foto Radio KM)

"Sedmi put zato što prethodnih 6 niko nije procesuiran. Dragana neće ništa pokolebati da pored svih napada ostane i živi u svom Osojanu", istakao je Jevtić

Jevtić je takođe u objavi postavio i pitanje nadležnima: Kada ćete konačno zaštiti povratnike?

Podsetimo, u Osojanu, opština Istok, juna meseca opljačkane su dve povratničke kuće porodice Repanović.

Kancelarija za KiM: Pronaći odgovorne i privesti pravdi

Povodom obijanja i pljačkanje kuće porodice Repanović, reagovala je i Kancelarija za KiM, koja je izrazila ogromnu zabrinutost zbog novog napada u kome se na meti našla imovina Srba koji žive na prostoru Metohije.

"Očigledno je da politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete. Dok se Priština deklarativno, na rečima zalaže za omogućavanje bezbednog povratka raseljenih porodica, dotle u praksi ne čini ništa da im taj povratak omogući i učini bezbednim. Naprotiv, svojim nečinjenjem čak podstiče takvo ponašanje i stvara klimu u kojoj su napadi na Srbe dozvoljeni", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da se "počinioci kako ovog, tako i brojnih prethodnih napada pronađu i privedu pravdi bez odlaganja jer je to jedini način da prištinske institucije dokažu svoju opredeljenost mirnom suživotu", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021