Vesti
Hronika

Opljačkana i obijena kuća porodice Repanović po sedmi put

"Kuća porodice Repanović u Osojanu obijena je i opljačkana po sedmi put ove godine", navodi se u Tviter objavi Ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića.
Opljačkana i obijena kuća porodice Repanović po sedmi put
Osojane (Foto Radio KM)

"Sedmi put zato što prethodnih 6 niko nije procesuiran. Dragana neće ništa pokolebati da pored svih napada ostane i živi u svom Osojanu", istakao je Jevtić

Jevtić je takođe u objavi postavio i pitanje nadležnima: Kada ćete konačno zaštiti povratnike?

Podsetimo, u Osojanu, opština Istok, juna meseca opljačkane su dve povratničke kuće porodice Repanović.

Kancelarija za KiM: Pronaći odgovorne i privesti pravdi

Povodom obijanja i pljačkanje kuće porodice Repanović, reagovala je i Kancelarija za KiM, koja je izrazila ogromnu zabrinutost zbog novog napada u kome se na meti našla imovina Srba koji žive na prostoru Metohije.

"Očigledno je da politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete. Dok se Priština deklarativno, na rečima zalaže za omogućavanje bezbednog povratka raseljenih porodica, dotle u praksi ne čini ništa da im taj povratak omogući i učini bezbednim. Naprotiv, svojim nečinjenjem čak podstiče takvo ponašanje i stvara klimu u kojoj su napadi na Srbe dozvoljeni", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da se "počinioci kako ovog, tako i brojnih prethodnih napada pronađu i privedu pravdi bez odlaganja jer je to jedini način da prištinske institucije dokažu svoju opredeljenost mirnom suživotu", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021