Vesti
Hronika

Opljačkana crkva u Babinom Mostu

Nepoznate osobe opljačkale su tokom noći crkvu u selu Babin Most kod Obilića. Tom prilikom ukraden je i automobil iz parohijskog doma.
Opljačkana crkva u Babinom Mostu
Foto arhiva KIM

Sveštenik Boško Klisarić rekao je da je crkva već nekoliko puta bila na meti pljačkaša.

"Duvao je jak vetar tako da ništa nismo čuli. Crkva je obijena, izvršena je premetačina. Odneto je oko 10.000 dinara i automobil iz graže. Međutim iz policije su mi javili da je automobil pronađen na putu Priština-Podujevo", rekao je Klisarić KIM radiju.

Otac Boško je rekao da je ovo već treći put da se crkva u Babinom Mostu našla na meti pljačkaša. On je naglasio da se ne oseća bezbedno i zatražio od policije da otkrije počinioca.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje obijanje crkve i parohijskog doma u Babinom Mostu, kod Obilića i traži od međunarodne zajednice da spreči ovakve i slične incidente.

"Crkva Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu je jedna od najstarijih crkava na centralnom Kosovu i Metohiji, izgrađena odmah posle Kosovskog boja i obijana je više puta od 2008. godine. Naravno da počinioci ni u jednom slučaju nisu pronađeni“, ističe se u saopštenju kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije ističu da je nedopustuvo da na tlu Evrope, u 21. veku, i dalje postoji i toleriše se nepoštovanje srpskih pravoslavnih crkava i manastira.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022