Vesti
Hronika

Oliverov brat poručuje političarima da se dokažu u rasvetljavanju ubistva

Devetnaest meseci od ubistva svoga brata, Miroslav Ivanović poručuje vlastima u Beogradu i Prištini da u rasvetljavanju ovog zločina treba da vide sopstvenu priliku da se dokažu, a ne da ga koriste za dnevno-političke sukobe.
Oliverov brat poručuje političarima da se dokažu u rasvetljavanju ubistva
Miroslav Ivanović (Foto Kim)

Porodica Olivera Ivanovića već devetnaest meseci živi u iščekivanju da će se ubice pronaći. Međutim, to vreme je, kako kaže Oliverov brat Miroslav, ispunjeno samo političkim sukobljavanjima i u sticanju dnevno-političkih poena.

“Od same istrage ne vidi se nikakvog pomaka. Naravno, nadamo se da će naići bolje vreme i ljudi koji će biti profesionalniji, zainteresovaniji za istragu, i koji će izneti ozbiljnija društvena rešenja u tome da se to ubistvo otkrije, jer je ostavilo ozbiljan trag na društvo i ovu epohu“, rekao za RTV Kim Miroslav Ivanović.

Naglašava da interesovanje porodice u otkrivanju ubice neće jenjavati, i da će sve političke aktere upozoravati na potrebu da se ono otkrije.

„Da sam u prlici i na njihovom mestu, video bih u tome ozbiljnu priliku da dokažem ko sma i šta sam, moju zanteresovanost i moju ideju“, poručio je Ivanović nadležnima.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu, u Aleji velikana.Ostale vesti

KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020
KP: Uhapšen jedan osumnjičeni, dvojica u bekstvu
Jedna osoba uhapšena je u vezi sa jučerašnjim ubistvom u ulici "Luja Braja" u Bošnjačkoj, dok se za dve osobe još uvek traga, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 23.11.2020