Vesti
Hronika

Oliverov brat poručuje političarima da se dokažu u rasvetljavanju ubistva

Devetnaest meseci od ubistva svoga brata, Miroslav Ivanović poručuje vlastima u Beogradu i Prištini da u rasvetljavanju ovog zločina treba da vide sopstvenu priliku da se dokažu, a ne da ga koriste za dnevno-političke sukobe.
Oliverov brat poručuje političarima da se dokažu u rasvetljavanju ubistva
Miroslav Ivanović (Foto Kim)

Porodica Olivera Ivanovića već devetnaest meseci živi u iščekivanju da će se ubice pronaći. Međutim, to vreme je, kako kaže Oliverov brat Miroslav, ispunjeno samo političkim sukobljavanjima i u sticanju dnevno-političkih poena.

“Od same istrage ne vidi se nikakvog pomaka. Naravno, nadamo se da će naići bolje vreme i ljudi koji će biti profesionalniji, zainteresovaniji za istragu, i koji će izneti ozbiljnija društvena rešenja u tome da se to ubistvo otkrije, jer je ostavilo ozbiljan trag na društvo i ovu epohu“, rekao za RTV Kim Miroslav Ivanović.

Naglašava da interesovanje porodice u otkrivanju ubice neće jenjavati, i da će sve političke aktere upozoravati na potrebu da se ono otkrije.

„Da sam u prlici i na njihovom mestu, video bih u tome ozbiljnu priliku da dokažem ko sma i šta sam, moju zanteresovanost i moju ideju“, poručio je Ivanović nadležnima.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu, u Aleji velikana.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020