Vesti
Hronika

Oebs traži istragu o paljenju srpske kuće u Novakama

Misija Oebsa na Kosovu zahteva brzu istragu o paljenju kuće Momira Stanojevića u selu Novake kod Prizrena.
Oebs traži istragu o paljenju srpske kuće u Novakama
Zapaljena kuća (Foto MZZP)

U Oebsu ističu da iako se radi o „naizgled namernom paljenju" nenaseljene kuće Srba da postoje izvještaji o redovnim posetama grupe mladih koja neprimernim ponašanjem uznemirava lokalne stanovnike.

„Podsećamo da su u martu dogodilo više provala nenaseljenih srpskih kuća u istom selu", navode u Oebsu, zbog čega traže pojačanu "pažnju" kosovskih institucija prema povratnicima.

Kuća pokojnog Momira Stanojevića zapaljena je pre dva dana. Iako ne živi u njoj, njegova supruga je često obilazila ovu kuću.

Policija je izvršila istragu povodom paljenja ove srpske kuće.Ostale vesti

Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020