Vesti
Hronika

Oebs traži istragu o paljenju srpske kuće u Novakama

Misija Oebsa na Kosovu zahteva brzu istragu o paljenju kuće Momira Stanojevića u selu Novake kod Prizrena.
Oebs traži istragu o paljenju srpske kuće u Novakama
Zapaljena kuća (Foto MZZP)

U Oebsu ističu da iako se radi o „naizgled namernom paljenju" nenaseljene kuće Srba da postoje izvještaji o redovnim posetama grupe mladih koja neprimernim ponašanjem uznemirava lokalne stanovnike.

„Podsećamo da su u martu dogodilo više provala nenaseljenih srpskih kuća u istom selu", navode u Oebsu, zbog čega traže pojačanu "pažnju" kosovskih institucija prema povratnicima.

Kuća pokojnog Momira Stanojevića zapaljena je pre dva dana. Iako ne živi u njoj, njegova supruga je često obilazila ovu kuću.

Policija je izvršila istragu povodom paljenja ove srpske kuće.Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020