Vesti
Hronika

Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića

U Osnovnom sudu u Prištini održano je prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića iz Čaglavice. Uvodne reči su dali Tužilaštvo i odbrana, rekao je za RTV Kim branilac optuženog Dejan A. Vasić.
Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića
Dejan A. Vasić (Foto Kim)

Vasić je nakon ročišta naveo da će se na narednom glavnom pretresu nastaviti sa pitanjima odbrane prema oštećenima, Jakupu i Skenderu Šalji.

„Sud je danas odbio da sasluša Nenadovu maku, koja je trebala da se suoči sa oštećenim Jakupom Šaljom, u vezi posleratnih okolnosti i toga da li su se njih dvoje viđali. Pitanje je zašto on Nenada nije priijavio ako je već znao da je Nenad to uradio. Sud je ostavio mogućnost da ona bude saslušana kasnije tokom postupka“, naveo je advokat.

Sledeće ročište je zakazano za 7. jul i tada će se nastaviti sa pitanjima svedoku Jakupu Šalji, rekao je Vasić.

„Tog dana bi trebao da bude saslušan i njegov rođeni brat Skender Šalja. Na nekom od narednih pretresa bi trebalo da saslušamo još neke od svedoka, takođe iz porodice Šalja, i neke koji su tog dana, nakon dešavanja, bili na licu mesta i koji će svedočiti o povredama koje su oštećeni nesumnjivo doživeli“, naveo je Vasić.

Nenada Arsića Tužilaštvo tereti da je tokom rata 1999. godine navodno maltretirao dvojicu članova porodice Šalja iz prištinskog naselja Emšir, i da je zajedno sa ostalim policajcima i vojnicima izvršio pljačku njihovih kuća, dodao je Vasić.

Nenad Arsić se nalazi u zatvoru od 22. oktobra prošle godine.Ostale vesti

Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020
Kosovo: Kome i zašto smeta srpska zastava?
Ako je sudeći po istaknutim zastavama različitih zemalja širom Kosova, moglo bi se reći da je ovo društvo vrlo otvoreno prema drugima. Međutim, isticanje srpske zastave, posebno na Vidovdan, nije poželjno, pa ni pred predstavnicima zakona.
  • 29.06.2020
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Nepoznati počinionici opljačkali su u subotu oko 22 sata kuću Ljubiše Andrejevića u Gračanici i ukrali drogecene stvari.
  • 28.06.2020