Vesti
Hronika

Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića

U Osnovnom sudu u Prištini održano je prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića iz Čaglavice. Uvodne reči su dali Tužilaštvo i odbrana, rekao je za RTV Kim branilac optuženog Dejan A. Vasić.
Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića
Dejan A. Vasić (Foto Kim)

Vasić je nakon ročišta naveo da će se na narednom glavnom pretresu nastaviti sa pitanjima odbrane prema oštećenima, Jakupu i Skenderu Šalji.

„Sud je danas odbio da sasluša Nenadovu maku, koja je trebala da se suoči sa oštećenim Jakupom Šaljom, u vezi posleratnih okolnosti i toga da li su se njih dvoje viđali. Pitanje je zašto on Nenada nije priijavio ako je već znao da je Nenad to uradio. Sud je ostavio mogućnost da ona bude saslušana kasnije tokom postupka“, naveo je advokat.

Sledeće ročište je zakazano za 7. jul i tada će se nastaviti sa pitanjima svedoku Jakupu Šalji, rekao je Vasić.

„Tog dana bi trebao da bude saslušan i njegov rođeni brat Skender Šalja. Na nekom od narednih pretresa bi trebalo da saslušamo još neke od svedoka, takođe iz porodice Šalja, i neke koji su tog dana, nakon dešavanja, bili na licu mesta i koji će svedočiti o povredama koje su oštećeni nesumnjivo doživeli“, naveo je Vasić.

Nenada Arsića Tužilaštvo tereti da je tokom rata 1999. godine navodno maltretirao dvojicu članova porodice Šalja iz prištinskog naselja Emšir, i da je zajedno sa ostalim policajcima i vojnicima izvršio pljačku njihovih kuća, dodao je Vasić.

Nenad Arsić se nalazi u zatvoru od 22. oktobra prošle godine.Ostale vesti

Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021
Osmani, Kurti i Konjufca odali počast palim vojnicima NATO-a

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik parlamenta Gljauk Konjifca odali su počast polaganjem venaca na Spomen-ploču palim NATO vojnicima, povodom 22. godišnjice "Dana mira", prenosi Koha.

  • 12.06.2021
Zabranjen ulazak vernicima iz Beograda na Kosovo
Dva autobusa sa vernicima iz Beograda koji su krenuli u posetu manastirima na Kosovu vraćeni su danas sa prelaza Jarinje, saznaje RTV Kim. Nezadovoljni hodočasnici su neko vreme držali prelaz u blokadi, protestujući zbog zabrane ulaska na Kosovo.
  • 12.06.2021
Priština: Održan protest studenata. Novi grafit i poruke na vratima hrama
Ispred hrama Hrista Spasa u Prištini održan je protest nezadovoljnih albanskih studenata zbog jučerašnje liturgije. Na vratima hrama aktivnisti Socijaldemokratske partije ispisali su novi grafit sa porukom "simbol šovinizma postaje svetinja sa blagoslovom Aljbina Kurtija”.
  • 11.06.2021