Vesti
Hronika

Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića

U Osnovnom sudu u Prištini održano je prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića iz Čaglavice. Uvodne reči su dali Tužilaštvo i odbrana, rekao je za RTV Kim branilac optuženog Dejan A. Vasić.
Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića
Dejan A. Vasić (Foto Kim)

Vasić je nakon ročišta naveo da će se na narednom glavnom pretresu nastaviti sa pitanjima odbrane prema oštećenima, Jakupu i Skenderu Šalji.

„Sud je danas odbio da sasluša Nenadovu maku, koja je trebala da se suoči sa oštećenim Jakupom Šaljom, u vezi posleratnih okolnosti i toga da li su se njih dvoje viđali. Pitanje je zašto on Nenada nije priijavio ako je već znao da je Nenad to uradio. Sud je ostavio mogućnost da ona bude saslušana kasnije tokom postupka“, naveo je advokat.

Sledeće ročište je zakazano za 7. jul i tada će se nastaviti sa pitanjima svedoku Jakupu Šalji, rekao je Vasić.

„Tog dana bi trebao da bude saslušan i njegov rođeni brat Skender Šalja. Na nekom od narednih pretresa bi trebalo da saslušamo još neke od svedoka, takođe iz porodice Šalja, i neke koji su tog dana, nakon dešavanja, bili na licu mesta i koji će svedočiti o povredama koje su oštećeni nesumnjivo doživeli“, naveo je Vasić.

Nenada Arsića Tužilaštvo tereti da je tokom rata 1999. godine navodno maltretirao dvojicu članova porodice Šalja iz prištinskog naselja Emšir, i da je zajedno sa ostalim policajcima i vojnicima izvršio pljačku njihovih kuća, dodao je Vasić.

Nenad Arsić se nalazi u zatvoru od 22. oktobra prošle godine.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022