Održana komemorativna sednica povodom smrti dr Zorana Mitrovića

Komemorativna sednica povodom smrti dr Zorana Mitrovića, odbornika SO Gračanica i direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici održana je danas u Domu kulture u Gračanici u prisustvu Zoranove porodice, kolega i prijatelja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Komemoracija dr Zorana Mitrovića (Foto: Opština Gračanica)

Nakon što je minutom ćutanja odata pošta preminulom dr Zoranu Mitroviću o njegovom životu i radu na komemorativnoj sednici govorili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, predsedavajući SO Gračanica Ljubiša Кaradžić i dr Zvonko Stašević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uputio je najiskrenije saučešće porodici Mitrović navodeći da je smrt dr Zorana nenadoknadiv gubitak ne samo za opštinu Gračanica i zdravstveni sistem već i za sve meštane.

„Meštani opštine Gračanica sa tugom su primili vest da nas je prerano napustio pre svega čovek koga su krasile najbolje ljudske vrline, lekar koji je bez struje i osnovnih sredstava za rad spasavao ljudske živote i u najtežim posleratnim godinama na Кosovu. Svojim radom i požrtvovanošću rešen da nikada ne napusti rodno mesto stekako je nemerljiv ugled među svojim narodom ali i svima onima koji su ga poznavali. Dvojbe nije bilo i njegova smirenost i predanost da pomogne svom narodu ali pre svega višedecenijsko iskustvo dovela su ga i do mesta odbornika u Skupštini opštine Gračanica čijem radu je dao ogroman doprinos uvek se trudeći da opravda poverenje koje su mu građani ukazali u dva mandata. Odalaskom dr Zorana Mitrovića ostao je nenadoknadiv gubitak ne samo za opštinu Gračanica i za naš zdravstveni sistem već i za sve meštane naše opštine“, kazao je Popović.

Predsedavajući SO Gračanica Ljubiša Кaradžić kazao je govoreći o angažmanu dr Mitrovića kao odbornika u SO Gračanica da je svojim učešćem i iskustvom dao snažan doprinos u radu i funkcionisanju lokalne samouprave.

„O njegovom stručnom radu suvišno je i govoriti jer je svako od nas ili naših bližnjih bar jednom dobio zdravstvenu zaštititu od cenjenog dr Zorana ali meni je čast danas ovde da kažem da dr Zoran Mitrović odbornički mandat u našoj opštini na osnovu mojih skromnih zapažanja nije prihvatio kao podanik nekih velikih političkih ideja već isključivo rukovođen željom da opravda poverenje svojih građana i da svojim znanjem i autoritetom doprinese razvoju naše opštine i zdravstvenog sistema pre svega. I u tome je uspeo. Njegove ideje su od strane najvišeg opštinskog rukovodstva uvek rado prihvaćene a saveti mlađim kolegama uvek uvažavani“, kazao je Кaradžić.

O životu i radu dr Zorana Mitrovića govorio je i njegov dugogodišnji kolega dr Zvonko Stašević.

„Svojim trudom i zalaganjem stasao je u vrsnog specijalistu, jednog od retkih hematologa, a posle 1999. godine ostao jedini u našem zdravstvu ovde. Nikada ni u veoma teškim momentima nije napuštao svoju kuću, svoju porodicu i svoj napaćeni narod. Svojom žrtvom postao je simbol otpora. Danas se opraštamo od jednog velikog čoveka koji je jedan od stubova zdravstva na Кosovu“, rekao je dr Stašević na komemorativnoj sednici.

Dr specijalista hematologije Zoran Mitrović preminuo je posle kraće i teške bolesti u večernjim satima 29.juna 2019.godine. Dr Mitrović bio je aktuelni odbornik Srpske liste u Skupštini opštine Gračanica , radio kao hematolog u Кliničkom centru u Prištini, nakon čega je posle 1999. godine svoje vrsno lekarsko znanje rado delio sa mladim kolegama u srpskim sredinama, lečio je i pomagao svakom ko se obratio za pomoć bez izuzetaka.

Rodio se u Lepini 1961.godine, živeo je u Lipljanu do rata, kada se sa porodicom vratio u zavičajno selo. Radio je kao doktor hematolog u lokalnoj ambulanti u Lepini, a od 2013.godine pa do poslednjeg dana svog života, obavljao je i dužnost direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici.

Ostale vesti

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

 • Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Teško je verovati da će se ubice Olivera Ivanovića ikada otkriti istragom institucija Beograda ili Prištine. Za to je potreban nepristrasni arbitar, koga na ovom terenu, makar na pozicijama donosilaca odluka, odavno nema. Zato su sve glasniji pozivi za nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Olivera Ivanovića, tako u NIN-ovom tekstu pod nazivom "Izlazak iz lavirinta pod okriljem UN", govori Aleksandar Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane