Vesti
Hronika

Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’

Četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu Vlade Kosova, uhapšene su u najnovijoj akciji u slučaju "Brezovica". Oni su osumničeni za delo primanja mita, a tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, saopšteno je iz Tužilaštva.
Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu (Foto OT Uroševac)

Akcija je sprovedena u saradnji Policije sa Osnovnim tužilaštvom i Upravom za istraživanje teških krivičnih dela.

Tužilaštvo je saopštilo da su privedena lica sa inicijalima DŽ.B, I.F, DŽ.Š. i B.P, te da su zadržana zbog sumnje da su izvršila krivična dela primanje mita, uticaja i davanje mita, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu za kontrolu, racija je izvršena na šest različitih lokacija.

"Tokom kontrole su u kontrolisanim predmetima pronađeni i oduzeti: lovačka puška, pištolj, mobilni telefon, laptop i razna dokumentacija", ističe se u saopštenju.

Inača, ovo je nastavak prethodnih akcija u slučaju "Brezovica". Prva akcija u kojoj je uhapšen bivši gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić izvedena je krajem decembra prošle godine.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022