Vesti
Hronika

Određen pritvor muškarcu uhapšenom u Gnjilanu na osnovu poternice Crne Gore

Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je zahtev tužilaštva za određivanje mere pritvora od 40 dana S.J. kojeg je kosovska policija juče uhapsila u ovom gradu na osnovu međunarodne poternice koju je raspisala Crna Gora za krivična dela "teško ubistvo" u "udruživanje u zločinačke organizacije".

Određen pritvor muškarcu uhapšenom u Gnjilanu na osnovu poternice Crne Gore
Ilustracija (Foto Pixabay)

U odluci Osnovnog suda u Gnjilanu, navodi da je ova osoba u drugoj polovini jula 2020. godine u Kotoru sa još dvojicom optužbenih članova kriminalne organizacije, planirala da liši života N.S.

Prema oceni suda i iz spisa predmeta, kako navode, okrivljeni S.J. traži se na osnovu Interpolove poternice od 31.05.2021.

Sudija za prethodni postupak je ocenio da postoje zakonski uslovi za određivanje mere pritvora, jer ova osoba ima državljanstvo Republike Crne Gore, a dok se ujedno, tokom zadržavanja od strane policijskih službenika, predstavio pod drugim imenom.

Podsetimo, Kosovska policija saopštila je da je juče tokom patroliranja u Gnjilanu zaustavila kosovskog Srbina S. J. (1981) za koga se sumnja da je tražen po međunarodnoj poternici koju je raspisala Crna Gora za krivična dela "teško ubistvo" u "udruživanje u zločinačke organizacije".Ostale vesti

Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023
Jevtić: Oskrnavljena ’’Bećirova crkva’’ na putu ka Ski centru Brezovica
Bećirova crkva" koja se nalazi na putu ka Ski centru Brezovica oskrnavljena je od strane vandala, saopštio je predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.
  • 04.06.2023