Vesti
Hronika

Određen jednomesečni pritvor Zlatanu Arsiću

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora okrivljenom Zlatanu Arsiću zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin, saopšteno je iz suda.
Određen jednomesečni pritvor Zlatanu Arsiću
Osnovni sud u Prištini (Foto Kim arhiva)

"Posebno odeljenje odlučilo je povodom zahteva Specijalnog tužilaštva Kosovo za određivanje pritvora u istražnom krivičnom predmetu protiv okrivljenog Z.A., osumnjičenog za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz čl. 142. do člana 22. Krivičnog zakona SFRJ", saopšteno je na sajtu suda.

Kako se navodi, sudija za prethodni postupak je usvojio zahtev Specijalnog tužilaštva za određivanje mere pritvora okrivljenom Z. A. i istom je određena mera pritvora u trajanju od mesec dana.

"Po oceni sudije za prethodni postupak, postoje zakonski razlozi za određivanje pritovra u smislu člana 184. stav 1. tačka 1.1. i 1.2. kao i tačaka 1.2.1. i 1.2.2. stav 1.3 KZRK", dodaje se.

Protiv ove odluke moguće je uputiti žalbu Apelacionom sudu, zaključuje se u saopštenju. Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023