Vesti
Hronika

Određen jednomesečni pritvor sedmorici uhapšenih u akciji ’’Brezovica’’

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor za još sedmoricu uhapšenih u okviru akcije „Brezovica“.
Određen jednomesečni pritvor sedmorici uhapšenih u akciji ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu (Foto OT Uroševac)

Kosovska policija je pre dva dana nastavila sa sprovođenjem akcije „Brezovica“ kada je izvršila pretres na ukupno 11 lokacija u Prištini, Podujevu i Kosovu Polju, uhapsila sedam osoba i zaplenila različit dokazni materijal.

Uhapšenima L. V, B. L, Š. Š. (Sh. Sh.), G. B, S. S, G. S. i S. D. danas je određena mera pritvora u trajanju od jednog meseca.

Među uhapšenima su, kako su tada preneli prištinski mediji, odbornik Samoopredeljenja u opštini Priština, Berat Lahu, koji je u martu izbegao hapšenje i tri službenika kosovskog Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

Sedmorica uhapšenih terete se za krivična dela „primanje mita“, „davanje mita“, „zelenaštvo“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „falsifikovanje službenih isprava“.

Podsetimo, operacija „Brezovica“ započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom, uglavnom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“, na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Prethodna akcija sprovedena je avgusta, kada su na Brezovici proveravane vikend zone, a prethodna hapšenja u junu i maju – kada je lišeno slobode pet osoba, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije „Brezovica“ – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.Ostale vesti

Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022