Vesti
Hronika

Određen jednomesečni pritvor optuženima za otmicu u Novom Brdu

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je jednomesečni pritvor za šest lica za koje se sumnja da su umešana u otmicu dva makedonska državljanina. Među njima su i policajci.
Određen jednomesečni pritvor optuženima za otmicu u Novom Brdu
Osnovni sud u Gnjilanu (Foto Kosovapress)

Otmica se dogodila 16. februara u selu Stanišor, opština Novo Brdo.

„Osnovni Sud u Gnjilanu odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva Gnjilana, određujući meru pritvora od 30 dana optuženima V.K., M.I., B.N., V.K., F.S. i M.Z. Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 16.- 17. februara 2021. godine, sa direktnom namerom i radi ostvarivanja materijalne koristi, uzeli i držali pod pretnjom oružja oštećene Z.R. i A.A., u vili u opštini Novo Brdo, kojima su stavili plastične lisice, i napravili video snimke koje su potom poslali porodicama oštećenih. Ovim radnjama optuženi su osumnjičeni da su počinili krivično delo `otmica`“, navodi se u odluci Suda.

Sudija za prethodni postupak u Odeljenju za teška krivična dela nakon održanog ročišta, odbio je zahtev branioca okrivljenih za izricanje alternativnih mera.

Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Apelacionom Sudu.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021