Vesti
Hronika

Određen jednomesečni pritvor optuženima za otmicu u Novom Brdu

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je jednomesečni pritvor za šest lica za koje se sumnja da su umešana u otmicu dva makedonska državljanina. Među njima su i policajci.
Određen jednomesečni pritvor optuženima za otmicu u Novom Brdu
Osnovni sud u Gnjilanu (Foto Kosovapress)

Otmica se dogodila 16. februara u selu Stanišor, opština Novo Brdo.

„Osnovni Sud u Gnjilanu odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva Gnjilana, određujući meru pritvora od 30 dana optuženima V.K., M.I., B.N., V.K., F.S. i M.Z. Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 16.- 17. februara 2021. godine, sa direktnom namerom i radi ostvarivanja materijalne koristi, uzeli i držali pod pretnjom oružja oštećene Z.R. i A.A., u vili u opštini Novo Brdo, kojima su stavili plastične lisice, i napravili video snimke koje su potom poslali porodicama oštećenih. Ovim radnjama optuženi su osumnjičeni da su počinili krivično delo `otmica`“, navodi se u odluci Suda.

Sudija za prethodni postupak u Odeljenju za teška krivična dela nakon održanog ročišta, odbio je zahtev branioca okrivljenih za izricanje alternativnih mera.

Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Apelacionom Sudu.Ostale vesti

Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša
Direktor Kancelarije za Kosova i Metohije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.
  • 28.05.2022
Ubijen muškarac u Uroševcu
Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
  • 28.05.2022
Dvostruko ubistvo u Kosovskoj Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici rano jutros dogodilo se dvostruko ubistvo, potvrđeno je za Radio Mitrovica sever.
  • 27.05.2022
Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’
Četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu Vlade Kosova, uhapšene su u najnovijoj akciji u slučaju "Brezovica". Oni su osumničeni za delo primanja mita, a tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, saopšteno je iz Tužilaštva.
  • 26.05.2022
Lažna dojava o bombi na otvaranju festivala ’’Mirdita, dobar dan’’
Lažna dojava o postavljenoj bombi u  NGO Habu, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan". Prostor je bio ispražnjen, a policijske ekipe sa psima proverile su prostor i utvrdile da je dojava lažna.
  • 26.05.2022
Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022