Vesti
Hronika

Određen jednomesečni pritvor optuženima za otmicu u Novom Brdu

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je jednomesečni pritvor za šest lica za koje se sumnja da su umešana u otmicu dva makedonska državljanina. Među njima su i policajci.
Određen jednomesečni pritvor optuženima za otmicu u Novom Brdu
Osnovni sud u Gnjilanu (Foto Kosovapress)

Otmica se dogodila 16. februara u selu Stanišor, opština Novo Brdo.

„Osnovni Sud u Gnjilanu odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva Gnjilana, određujući meru pritvora od 30 dana optuženima V.K., M.I., B.N., V.K., F.S. i M.Z. Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 16.- 17. februara 2021. godine, sa direktnom namerom i radi ostvarivanja materijalne koristi, uzeli i držali pod pretnjom oružja oštećene Z.R. i A.A., u vili u opštini Novo Brdo, kojima su stavili plastične lisice, i napravili video snimke koje su potom poslali porodicama oštećenih. Ovim radnjama optuženi su osumnjičeni da su počinili krivično delo `otmica`“, navodi se u odluci Suda.

Sudija za prethodni postupak u Odeljenju za teška krivična dela nakon održanog ročišta, odbio je zahtev branioca okrivljenih za izricanje alternativnih mera.

Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Apelacionom Sudu.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021