Vesti
Hronika

Određen dvodnevni pritvor policajcu koji je ubio brata

Osnovno tužilaštvo u Prištini odredilo je pritvor od 48 sati policajcu M.Š. koji je juče ubio svog brata u selu Donja Gušterica.
Određen dvodnevni pritvor policajcu koji je ubio brata
Donja Gušterica (Foto Kim arhiva)

Kako je saopšteno, po nalogu tužioca osumnjičenom M.Š, inače policajacu, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. Policajac je zadržan zbog sumnje da je počinio krivično delo „teško ubistvo“, iz člana 173 Krivičnog zakona. Sumnja se, dodaje se u saopštenju, da je osumnjičeni lišio života svog brata D.Š.

"Osnovno tužilaštvo u Prištini, u punoj koordinaciji sa policijom i Policijskim inspektoratom Kosova, preduzelo je sve neophodne istražne radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti u ovom krivičnom predmetu“, navodi se u saopštenju.

Beživotno telo D.Š. poslato je na obdukciju u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

Inače, Kosovska policija je u subotu, 7. maja, obavestila dežurnog tužioca Odeljenja za teška krivična dela o pucnjavi u selu Donja Gušterica nadomak Gračanice.

Ubistvo se dogodilo juče oko 15 časova, a motiv za ubistvo bili su nerešeni imovinski odnosi između breće, rečeno je juče u Policiji.

 Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022