Vesti
Hronika

Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću

Suđenje Zlatanu Krstiću za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva koje je trebalo da bude nastavljeno juče i danas odloženo je za novembar, kazao je za RTV Kim njegov advokat Dejan A. Vasić.
Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću
Advokat Dejan A. Vasić (Foto Kim)

Pred posebnim Odeljenjem Specijalnog suda u Prištini za 20. i 21. oktobar je bio najavljen pretres u slučaju Zlatana Krstića, ali je odložen zbog testiranja jednog od članova sudskog veća na koronavirus.

“Dobili smo obaveštenje predsedavajućeg sudije da jedan od članova veća zdravstveno nije dobro i da će biti testiran na koronavirus. Nastavak je najavljen za 27. ili 30. novembar”, kazao je Vasić.

Zlatan Krstić se nalazi u zatvoru od aprila prošle godine. Advokat Vasić napominje da je očekivao okončanje slučaja do juna ove godine, ali da je usled epidemije koronavirusa izgubljeno više od šest meseci.

Zlatana Krstića kosovsko Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin u selu Nerodimlje kod Uroševca.Ostale vesti

Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020