Vesti
Hronika

Odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića koje je bilo najavljeno za danas je odloženo, potvrdila je za RTV Kim advokatica jedne od optuženih u ovom postupku, Jovana Filipović. Očekuje se da se suđenje nastavi u petak 4. oktobra.
Odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića
Sa prethodnih suđenja (Foto Kim arhiva)

Kako je kazala, sud za danas nije uspeo da obezbedi svedoke. Međutim, Rada Trajković predsednica Evropskog pokreta Srba koja se nalazi na listi svedoka u postupku protiv optuženih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, rekla je za RTV Kim da je iz Osnovnog suda u Prištini još uvek niko nije pozvao da dođe u Prištinu i svedoči.

Na prethodnom suđenju 18. oktobra jedan od zaštićenih svedoka B3 je odustao od svedočenja iz, kako je rekao, bezbednosnih razloga.

Na pitanje sudije Valjona Kurtaja da objasni razloge, svedok B3 je kazao da je njegov identitet otkriven. Prethodno su od svedočenja odustala još dva zaštićena svedoka.

Dva dana nakon neuspelog svedočenja, 20. oktobra je po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen Milan Mihajlović iz Leposavića, osumnjičen za pomaganje u ubistvu Ivanovića. Veruje se da je Mihajlović povezan sa kriminalnom grupom koju predvodi Zvonko Veselinović.

On, kao i Veselinović i Milan Radoičić nalaze se pod sankcijama Sjedinjenih američkih država.

Za ubistvo Olivera Ivanovića osim Mihajlovića optuženi su i Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Njima se na osnovu treće optužnice na teret stavlja da su od 2014. do 2018. bili deo kriminalne grupe na čelu sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem.

Početkom juna meseca, Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini posle tri godine i sedam meseci ukinulo je sudski i odredilo meru kućnog pritvora trojici optuženih Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022