Odloženo suđenje Ivanu Todosijeviću

Suđenje bivšem ministru administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ivanu Todosijeviću, osumnjičenom za krivično delo "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku ili etničku mržnju“ nije održano, a novo ročište zakazano je za 2. decembar.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivan Todosijević (Foto TV Most)

Razlog za neodržavanje saslušanja u ovom ročištu, bio je zahtev odbrane u kome je Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić naveo da je poziv za sud, umesto osam dana pre saslušanja, stigao sa dva dana zakašnjenja.

Kao dodatni razlozi, navedeni su zauzetost i obaveze advokata toga dana, prenosi Kljan Kosova.

Na zakazano suđenje nije se, zbog smrtnog slučaja, pojavio ni sudija Musa Kondželji koji vodi slučaj, a o tome ih je obavestila sudija Valjbona Musljiu – Seljimaj. U sudu je bio prisutan i specijalni tužilac Ade Dema.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je, početkom aprila, optužnicu protiv Ivana Todosijevića, zbog izjave "o lažnom masakru u Račku“ date tokom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja.

U optužnici se navodi da je ovom izjavom Todosijević počinio krivično delo "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju“ iz člana 147, stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika Kosova, za koju je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane