Vesti
Hronika

Odloženo ročište u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića

Ročište koje je danas počelo pred Osnovnim sudom u Prištini u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića i njegovog strica Tomislava, nakon određene pauze tokom popodneva, nije nastavljeno zbog zdravstvenih problema optuženog Ismeta Mehmetija. Nastavak saslušanja svedoka zakazan je za 8. mart u 13.00 časova.
Odloženo ročište u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića
Detalj iz sudnice (Foto Kim)

“Nakon pauze, kada smo se vratili u sudnicu, suđenju nije pristupio jedan od okrivljenih, iz razloga koje je navela njegova advokatica, da je imao problema sa krvnim pritiskom. Ročište nije moglo da se nastavi, jer je na Kosovu zabranjeno suđenje u odsustvu”, kazala je Duškova advokatica Jovana Filipović.

Postupak o uzurpaciji imovine Duška Arsića i njegovog strica koja se nalazi u selu Zlatare kraj Prištine, pokrenuli su pre osam godina Duškov pokojni otac Božidar i stric Tomislav.

“Što se zakona tiče, tu je stvar jasna. On daje ljudima određena ograničenja, kao i prava. Međutim, problem nastaje kada ljudi koriste ta prava suprotno onome kako je zakon napisan. U ovom slučaju, odbrana strahuje da će okrivljeni iskoristiti svoja prava koje mu je zakon omogućio i zloupotrebiti ista na štetu oštećene strane u ovom postupku. Ako se ovaj slučaj ovako nastavi očigledno vodi ka zastarelosti postupka, što ni u koju ruku ne ide u prilog ni tužilaštvu, ni sudu. Dešava se situacija koja nije retka, ali je jako specifična u ovom slučaju”, rekla je Filipovićeva.

Podsetimo, Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Prištini je podiglo optužnicu protiv okrivljenih Ismeta Mehmetija i Valjmira Lešaja koji se terete za krivično delo „legalizacija lažnog sadržaja“. Oni su optuženi da su u cilju da sebi ostvare dobiti u Osnovnom sudu u Prištini, ogranak u Gračanici 16. Avgusta 2011. godine falsifikovali ovlašćenja Božidara i Tomislava Arsića.

U ovom postupku optužena je i Nataša Maksimović, koja se tereti da je u svojstvu službenog lica, a u cilju ostvarivanja dobitka za sebe i druga lica u Osnovom sudu u Prištini, ogranak u Gračanici, overila falsifikovano ovlašćenje koje je predstavljeno od strane optuženih Ismeta Mehmetija i Valjmira Lešaja.

Duško Arsić je 8. decembra prošle godine uhapšen na prelazu Jarinje pod sumnjom da je počinio ratni zločin 1999. u selu Butovac na Kosovu.

Postupke u vezi uzurpacije imovine i ratnog zločina u slučaju Duška Arsića, a na zahtev njegove advokatice Jovane Filipović, prati i predstavnik Euleksa.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022