Vesti
Hronika

Odloženo ročište u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića

Ročište koje je danas počelo pred Osnovnim sudom u Prištini u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića i njegovog strica Tomislava, nakon određene pauze tokom popodneva, nije nastavljeno zbog zdravstvenih problema optuženog Ismeta Mehmetija. Nastavak saslušanja svedoka zakazan je za 8. mart u 13.00 časova.
Odloženo ročište u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića
Detalj iz sudnice (Foto Kim)

“Nakon pauze, kada smo se vratili u sudnicu, suđenju nije pristupio jedan od okrivljenih, iz razloga koje je navela njegova advokatica, da je imao problema sa krvnim pritiskom. Ročište nije moglo da se nastavi, jer je na Kosovu zabranjeno suđenje u odsustvu”, kazala je Duškova advokatica Jovana Filipović.

Postupak o uzurpaciji imovine Duška Arsića i njegovog strica koja se nalazi u selu Zlatare kraj Prištine, pokrenuli su pre osam godina Duškov pokojni otac Božidar i stric Tomislav.

“Što se zakona tiče, tu je stvar jasna. On daje ljudima određena ograničenja, kao i prava. Međutim, problem nastaje kada ljudi koriste ta prava suprotno onome kako je zakon napisan. U ovom slučaju, odbrana strahuje da će okrivljeni iskoristiti svoja prava koje mu je zakon omogućio i zloupotrebiti ista na štetu oštećene strane u ovom postupku. Ako se ovaj slučaj ovako nastavi očigledno vodi ka zastarelosti postupka, što ni u koju ruku ne ide u prilog ni tužilaštvu, ni sudu. Dešava se situacija koja nije retka, ali je jako specifična u ovom slučaju”, rekla je Filipovićeva.

Podsetimo, Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Prištini je podiglo optužnicu protiv okrivljenih Ismeta Mehmetija i Valjmira Lešaja koji se terete za krivično delo „legalizacija lažnog sadržaja“. Oni su optuženi da su u cilju da sebi ostvare dobiti u Osnovnom sudu u Prištini, ogranak u Gračanici 16. Avgusta 2011. godine falsifikovali ovlašćenja Božidara i Tomislava Arsića.

U ovom postupku optužena je i Nataša Maksimović, koja se tereti da je u svojstvu službenog lica, a u cilju ostvarivanja dobitka za sebe i druga lica u Osnovom sudu u Prištini, ogranak u Gračanici, overila falsifikovano ovlašćenje koje je predstavljeno od strane optuženih Ismeta Mehmetija i Valjmira Lešaja.

Duško Arsić je 8. decembra prošle godine uhapšen na prelazu Jarinje pod sumnjom da je počinio ratni zločin 1999. u selu Butovac na Kosovu.

Postupke u vezi uzurpacije imovine i ratnog zločina u slučaju Duška Arsića, a na zahtev njegove advokatice Jovane Filipović, prati i predstavnik Euleksa.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022