Vesti
Hronika

’’Odlaganje mog saslušanja o ubistvu Olivera povezano sa padom Šarića’’

Boban Bogdanović trebalo je da bude saslušan još prošle nedelje u vezi saznanja koja je izneo u ispovesti za KRIK o ubistvu Olivera Ivanovića, ali je ispitivanje odloženo iz nepoznatog razloga, a on pretpostavlja da to ima veze sa nedavnim hapšenjem Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe, javlja portal Nova.rs.
’’Odlaganje mog saslušanja o ubistvu Olivera povezano sa padom Šarića’’
Boban Bogdanović (Printskrin Jutjub@KRIK)

Bogdanoviću je obaveštenje o odlaganju saslušanja, koje je trebalo da se održi 15. aprila, stiglo dan pre zakazanog termina. Razlog pomeranja ispitivanja nije naveden, a kako Bogdanović navodi za Nova.rs, smatra da je ono odloženo zbog saznanja koja su u međuvremenu pristigla i koja su povezana sa hapšenjem Šarića, označenog da je vođa klana koji se tereti za najteža krivična dela poput ubistva.

„Niko me nije obavestio šta je razlog odlaganja. Zaključujem da je do toga došlo zbog hapšenja Šarića i njegove kriminalne grupe, pretpostavljam da postoji umešanost te grupe u to što se desilo 2018. godine. Verovatno u razgovorima koji su „razbijeni“ postoje i stvari koje su vezane za Oliverovo ubistvo, smatram da je moje pomeranje bilo da bi se svi oni uhapsili i da se ukrste te informacije“, objašnjava Bogdanović za portal Nova.rs.

Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK je ranije ispričao da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića.

Bogdanović je za KRIK ispričao da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović, kao i da je organizator zločina Milan Radoičić, a nalogodavac Zvonko Veselinović.

 

PROČITAJTE JOŠ:

’’Pozadina Oliverovog ubistva politička’’

Rada Trajković očekuje da Bogdanović svedoči u Prištini

Otkazano ročište Bogdanoviću u vezi sa ubistvom Ivanovića, novo 20. aprila

Advokat traži da se Bobanu Bogdanoviću dodeli obezbeđenje

Tužilaštvo pozvalo Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića

Bogdanović: Iz tužilaštva me nisu kontaktirali zbog istrage ubistva Olivera Ivanovića

Milena Popović: Spremna sam na sve ako me sistem razočara

„Ne zadovoljavam se imenima ubica mog brata, hoću razobličenje cele priče“

Prelević: Prijava MUP-a protiv Bogdanovića deo kampanje vlasti

Mrtva usta (ne) govore

MUP: Nijedan navod Bogdanović nije potvrdio dokazima

Nakon iznošenja informacija o ubici Olivera Ivanovića potrebna reakcija nadležnih

Prijatelj ubijenog Belivukovog saradnika za KRIK otkriva ko je ubio IvanovićaOstale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022