Vesti
Hronika

Odbrana Zlatana Krstića traži njegovo puštanje na slobodu

Branilac Zlatana Krstića iz Kragujevca, advokat Dejan A. Vasić, podneo je danas posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini vanredni zahtev za preispitivanje zakonitosti pritvora zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga svog klijenta.
Odbrana Zlatana Krstića traži njegovo puštanje na slobodu
Detalj sa suđenja (Foto Kim)

Prema Vasićevim rečima, odbrana nikada nije u postupku manipulisala Zlatanovim zdravstvenim stanjem i pored toga što je neposredno pre privođenja bio podvrgnut brojnim operativnim zahvatima, te da mu je zdravstveno stanje sada alarmantno pogoršano.

“Zahvalio bih predsedavajućem sudiji Musi Konđeljiju koje je uvažavao sve zahteve za lekarskim kontrolama, međutim Zlatanovo zdravstveno stanje je sada alarmantno pogoršano. Na telu su mu se otvorile žive rane, koje ne zarastaju zbog njegove hronične šećerne bolesti, pa smatram da je njemu ipak potrebna stručna pomoć lekara koji su ga i pre lečili i najbolje poznaju prirodu njegovih oboljenja. U ime porodice Krstić i Zlatanovo obratio sam se svim relevantnim zvaničnicima za pomoć u njegovom oslobađanju i dozvolu odbrane sa slobode. Zlatan bi se sigurno odazvao svakom pozivu suda i aktivno učestvovao u potvrđivanju svoje nevinosti ”, istakao je Vasić u izjavi Kontakt Plus radiju.

Podsetimo, Krstić je uhapšen 12. aprila prošle godine pod sumnjom da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništa, vezano za događaje u selu Nerodimlje, kod Uroševca iz marta 1999. godine.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022