Vesti
Hronika

Odbrana Zlatana Krstića traži njegovo puštanje na slobodu

Branilac Zlatana Krstića iz Kragujevca, advokat Dejan A. Vasić, podneo je danas posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini vanredni zahtev za preispitivanje zakonitosti pritvora zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga svog klijenta.
Odbrana Zlatana Krstića traži njegovo puštanje na slobodu
Detalj sa suđenja (Foto Kim)

Prema Vasićevim rečima, odbrana nikada nije u postupku manipulisala Zlatanovim zdravstvenim stanjem i pored toga što je neposredno pre privođenja bio podvrgnut brojnim operativnim zahvatima, te da mu je zdravstveno stanje sada alarmantno pogoršano.

“Zahvalio bih predsedavajućem sudiji Musi Konđeljiju koje je uvažavao sve zahteve za lekarskim kontrolama, međutim Zlatanovo zdravstveno stanje je sada alarmantno pogoršano. Na telu su mu se otvorile žive rane, koje ne zarastaju zbog njegove hronične šećerne bolesti, pa smatram da je njemu ipak potrebna stručna pomoć lekara koji su ga i pre lečili i najbolje poznaju prirodu njegovih oboljenja. U ime porodice Krstić i Zlatanovo obratio sam se svim relevantnim zvaničnicima za pomoć u njegovom oslobađanju i dozvolu odbrane sa slobode. Zlatan bi se sigurno odazvao svakom pozivu suda i aktivno učestvovao u potvrđivanju svoje nevinosti ”, istakao je Vasić u izjavi Kontakt Plus radiju.

Podsetimo, Krstić je uhapšen 12. aprila prošle godine pod sumnjom da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništa, vezano za događaje u selu Nerodimlje, kod Uroševca iz marta 1999. godine.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020