Vesti
Hronika

Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odbilo je vanredni zahtev odbrane da se Zlatan Krstić iz Kragujevca brani sa slobode zbog narušenog zdravstvenog stanja, potvrdio za Radio Kontakt Plus njegov branilac Dejan A. Vasić.
Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode
Palata pravde u Prištini (Foto Telegraf)

Zlatan Krstić je dijabetičar, a njegovo zdravstveno stanje je alarmantno ugroženo, upozorava Vasić.

„Od rane koju je imao na nozi, koja dugo nije zarastala, se u međuvremenu stvorio veći problem, koji zahteva da Krstić pod hitno bude pregledan od strane stučnog tima lekara. U ovom momentu, njegovo zdravstveno zbrinjavanje onemogućava pojava virusa (korona) zbog kojeg na Kosovu možda i nije pametno da bude prebačen u prištinsku bolnicu kako bi tamo taj pregled bio izvršen. Zamolio sam sudiju da, ukoliko postoji mogućnost, da se taj pregled obavi u pritvoru. Sudija je izašao u susret, kao i uvek do sada i on će naložiti da se taj pregled najhitnije moguće obavi“, objašnjava Vasić.

Vasić dodaje da će se nakon pregleda znati da li je Krstiću potrebna intervencija ili se problem može rešiti redovnom terapijom lekovima.

Podsetimo, protiv Zlatana Krstića je podignuta optužnica zbog sumnje da je izvršio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Dovodi se u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac.

U aprilu će se navršiti godinu dana kako se Krstić nalazi u pritvoru u Gnjilanu.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020