Vesti
Hronika

Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odbilo je vanredni zahtev odbrane da se Zlatan Krstić iz Kragujevca brani sa slobode zbog narušenog zdravstvenog stanja, potvrdio za Radio Kontakt Plus njegov branilac Dejan A. Vasić.
Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode
Palata pravde u Prištini (Foto Telegraf)

Zlatan Krstić je dijabetičar, a njegovo zdravstveno stanje je alarmantno ugroženo, upozorava Vasić.

„Od rane koju je imao na nozi, koja dugo nije zarastala, se u međuvremenu stvorio veći problem, koji zahteva da Krstić pod hitno bude pregledan od strane stučnog tima lekara. U ovom momentu, njegovo zdravstveno zbrinjavanje onemogućava pojava virusa (korona) zbog kojeg na Kosovu možda i nije pametno da bude prebačen u prištinsku bolnicu kako bi tamo taj pregled bio izvršen. Zamolio sam sudiju da, ukoliko postoji mogućnost, da se taj pregled obavi u pritvoru. Sudija je izašao u susret, kao i uvek do sada i on će naložiti da se taj pregled najhitnije moguće obavi“, objašnjava Vasić.

Vasić dodaje da će se nakon pregleda znati da li je Krstiću potrebna intervencija ili se problem može rešiti redovnom terapijom lekovima.

Podsetimo, protiv Zlatana Krstića je podignuta optužnica zbog sumnje da je izvršio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Dovodi se u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac.

U aprilu će se navršiti godinu dana kako se Krstić nalazi u pritvoru u Gnjilanu.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020