Vesti
Hronika

Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odbilo je vanredni zahtev odbrane da se Zlatan Krstić iz Kragujevca brani sa slobode zbog narušenog zdravstvenog stanja, potvrdio za Radio Kontakt Plus njegov branilac Dejan A. Vasić.
Odbijen zahtev da se Krstić brani sa slobode
Palata pravde u Prištini (Foto Telegraf)

Zlatan Krstić je dijabetičar, a njegovo zdravstveno stanje je alarmantno ugroženo, upozorava Vasić.

„Od rane koju je imao na nozi, koja dugo nije zarastala, se u međuvremenu stvorio veći problem, koji zahteva da Krstić pod hitno bude pregledan od strane stučnog tima lekara. U ovom momentu, njegovo zdravstveno zbrinjavanje onemogućava pojava virusa (korona) zbog kojeg na Kosovu možda i nije pametno da bude prebačen u prištinsku bolnicu kako bi tamo taj pregled bio izvršen. Zamolio sam sudiju da, ukoliko postoji mogućnost, da se taj pregled obavi u pritvoru. Sudija je izašao u susret, kao i uvek do sada i on će naložiti da se taj pregled najhitnije moguće obavi“, objašnjava Vasić.

Vasić dodaje da će se nakon pregleda znati da li je Krstiću potrebna intervencija ili se problem može rešiti redovnom terapijom lekovima.

Podsetimo, protiv Zlatana Krstića je podignuta optužnica zbog sumnje da je izvršio krivično delo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Dovodi se u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac.

U aprilu će se navršiti godinu dana kako se Krstić nalazi u pritvoru u Gnjilanu.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022