Vesti
Hronika

Odbačene optužbe protiv bivšeg gradonačelnika Parteša

Apelacioni sud u Prištini odbacio je optužbu protiv bivšeg gradonačelnika Parteša Dragana Nikolića za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Odbačene optužbe protiv bivšeg gradonačelnika Parteša
Dragan Nikolić (Foto arhiva Kim)

Nikolića je Osnovni sud u Gnjilanu 16. oktobra 2017. godine osudio uslovnom kaznom zatvora na šest meseci, za krivično delo zloupetreba službene dužnosti.

Bivši gradonačelnik Parteša je 2015. godine optužen od starne ovog suda da je nezakonito doneo rešenje o prekidu radnog odnosa tadašnjem opštinskom radniku Božidaru Periću, koji je bio na poziciji administartivnog pomoćnika predsednika Skupštine opštine Parteš.

Apelacioni sud smatra na osnovu utvređenih činjenica da protiv optuženog Dragana Nikolića ne postoje elementi krivičnog dela.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021