Vesti
Hronika

Odalović: Nastaviće se iskopavanja u Rudnici

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je nedostatak sredstava jedini razlog za odlaganje iskopavanja u Rudnici.
Odalović: Nastaviće se iskopavanja u Rudnici
Veljko Odalović (Foto arhiva KIM)

Prema njegovim rečima, odmah se krenulo u obezbeđivanje novih sredstava, i u saradnji sa međunarodnim organizacijama za nastavak radova na trećoj lokaciji, koja se nalazi na teško pristupačnom terenu.

"To je jedini razlog zašto je došlo do zastoja i očekujem da će se sve rešiti u narednih nekoliko dana", rekao je Odalović.

On je precizirao da je upućen zatev i Vladi Srbije da se iz budžetske rezerve odobre dodatna sredstva dodavši da očekuje da će to biti i urađeno na narednoj sednici vlade.

Predsednik Komisije za nestala lica je podsetio i da je iskopavanje finansirano i u dogovoru sa nekoliko međunarodnih organizacija, ali da su "doznake izostale".

Odalović je naveo i da nije upoznat sa zahtevom, koji je tim povodom prištinska strana uputila za sastanak Radne grupe, koju čine predstavnici dve komisije i Međunardnog komiteta Crvenog krsta. On je dodao da je, ako bude zateva za održavanjem tog sastanka, Komisija Vlade Srbije spremna da se dogovori oko tog, ali i drugih otvorenih pitanja.

Predsednik kosovske Komisije za nastala lica Prenk Đetaj izjavio je juče da je u Rudnici iskopavanje trebalo da se nastavi na trećoj lokaciji, gde se takođe sumnja da ima posmrtnih ostataka, ali do toga nije došlo zato što je srpska strana prekinula radove uz obrazloženje da joj nedostaju sredstva.



Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021