Vesti
Hronika

Odalović: Nastaviće se iskopavanja u Rudnici

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je nedostatak sredstava jedini razlog za odlaganje iskopavanja u Rudnici.
Odalović: Nastaviće se iskopavanja u Rudnici
Veljko Odalović (Foto arhiva KIM)

Prema njegovim rečima, odmah se krenulo u obezbeđivanje novih sredstava, i u saradnji sa međunarodnim organizacijama za nastavak radova na trećoj lokaciji, koja se nalazi na teško pristupačnom terenu.

"To je jedini razlog zašto je došlo do zastoja i očekujem da će se sve rešiti u narednih nekoliko dana", rekao je Odalović.

On je precizirao da je upućen zatev i Vladi Srbije da se iz budžetske rezerve odobre dodatna sredstva dodavši da očekuje da će to biti i urađeno na narednoj sednici vlade.

Predsednik Komisije za nestala lica je podsetio i da je iskopavanje finansirano i u dogovoru sa nekoliko međunarodnih organizacija, ali da su "doznake izostale".

Odalović je naveo i da nije upoznat sa zahtevom, koji je tim povodom prištinska strana uputila za sastanak Radne grupe, koju čine predstavnici dve komisije i Međunardnog komiteta Crvenog krsta. On je dodao da je, ako bude zateva za održavanjem tog sastanka, Komisija Vlade Srbije spremna da se dogovori oko tog, ali i drugih otvorenih pitanja.

Predsednik kosovske Komisije za nastala lica Prenk Đetaj izjavio je juče da je u Rudnici iskopavanje trebalo da se nastavi na trećoj lokaciji, gde se takođe sumnja da ima posmrtnih ostataka, ali do toga nije došlo zato što je srpska strana prekinula radove uz obrazloženje da joj nedostaju sredstva.Ostale vesti

Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću
Suđenje Zlatanu Krstiću za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva koje je trebalo da bude nastavljeno juče i danas odloženo je za novembar, kazao je za RTV Kim njegov advokat Dejan A. Vasić.
  • 21.10.2020
Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020