Vesti
Hronika

Odalović: Nastaviće se iskopavanja u Rudnici

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je nedostatak sredstava jedini razlog za odlaganje iskopavanja u Rudnici.
Odalović: Nastaviće se iskopavanja u Rudnici
Veljko Odalović (Foto arhiva KIM)

Prema njegovim rečima, odmah se krenulo u obezbeđivanje novih sredstava, i u saradnji sa međunarodnim organizacijama za nastavak radova na trećoj lokaciji, koja se nalazi na teško pristupačnom terenu.

"To je jedini razlog zašto je došlo do zastoja i očekujem da će se sve rešiti u narednih nekoliko dana", rekao je Odalović.

On je precizirao da je upućen zatev i Vladi Srbije da se iz budžetske rezerve odobre dodatna sredstva dodavši da očekuje da će to biti i urađeno na narednoj sednici vlade.

Predsednik Komisije za nestala lica je podsetio i da je iskopavanje finansirano i u dogovoru sa nekoliko međunarodnih organizacija, ali da su "doznake izostale".

Odalović je naveo i da nije upoznat sa zahtevom, koji je tim povodom prištinska strana uputila za sastanak Radne grupe, koju čine predstavnici dve komisije i Međunardnog komiteta Crvenog krsta. On je dodao da je, ako bude zateva za održavanjem tog sastanka, Komisija Vlade Srbije spremna da se dogovori oko tog, ali i drugih otvorenih pitanja.

Predsednik kosovske Komisije za nastala lica Prenk Đetaj izjavio je juče da je u Rudnici iskopavanje trebalo da se nastavi na trećoj lokaciji, gde se takođe sumnja da ima posmrtnih ostataka, ali do toga nije došlo zato što je srpska strana prekinula radove uz obrazloženje da joj nedostaju sredstva.Ostale vesti

Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020