Vesti
Hronika

Od Lazanskog se oprostio i predsednik UNS-a Živojin Rakočević

„Lice Miroslava Lazanskog se decenijama u jugoslovenskom i srpskom novinarstvu pojavljuje između sukobljenih svetova, oružja i iz srca ratova. Dok se javlja kao ratni reporter, analitičar, ili poznavalac procesa koji potresaju svet, sve vreme se, zapravo vidi i lice dečaka koji objašnjava i pokušava da razdvoji dobro i zlo“, rekao je Rakočević.
Od Lazanskog se oprostio i predsednik UNS-a Živojin Rakočević
Živojin Rakočević (Foto arhiva Kim)

Ambasador Republike Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski preminuo je sinoć u 71. godini života. Od njega se oprostio i predsednik UNS-a Živojin Rakočević, koji je istakao da se upravo zbog lica dečaka koji poušava da razdvoji dobro i zlo Lazanskom verovalo i da je on imao svoju publiku i profesionalnu hrabrost da se nađe na mestima i sa ljudima koji su za većinu bili nedostupni.
 
„Miroslav Lazanski je dečak iz srca ratova koji nikada nije zaboravljao nepravde učinjene svojoj zemlji. U komentarima pojedinih događaja nikoga nije štedeo. Kada je bivši vođa OVKHašim Tači, na obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata u Parizu sedeo na počasnom mestu, Lazanski je tako emotivno i burno reagovao, postavljajući pitanje mogu li na takav način na istom mestu sedeti poraženi i pobednici. Danas, kada je Miroslav otišao, vidimo da je on na mestu pobednika, kao profesionalac, čovek i dobri dečak iz ratova“, kazao je Rakočević.Ostale vesti

Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021
Eksplodirala ručna bomba u Kosovu Polju, nema povređenih
U Kosovu Polju je jutros oko 6 sati eksplodirala ručna bomba ispred jednog bara u centru grada, ali niko nije povređen.
  • 29.11.2021
Na Kosovu noćas tri slabija zemljotresa
Na Kosovu su noćas zabeležena tri slabija zemljotresa.
  • 29.11.2021