Vesti
Hronika

Obustavljena istraga protiv nekadašnjih bezbednjaka na Kosovu

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije donelo je naredbu o obustavljanju istrage protiv generala Momira Stojanovića, nekadašnjeg šefa Državne bezbednosti u Đakovici, Sretena Camovića i Nikole Mićunovića.
Obustavljena istraga protiv nekadašnjih bezbednjaka na Kosovu
Ilustracija (Foto N1)

Istraga je obustavljena jer je utvrđeno da oni nisu počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Đakovici, rekao je Tanjugu Camovićev branilac Dragan Palibrk.

"Na ovaj način zadovoljena je pravda i sprečen još jedan montiran proces protiv viđenijih Srba", rekao je advokat.

Sretenović, Camović i Mićunović su bili osumnjičeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u aprilu 1999. godine kod Đakovice, gde je navodno ubijeno više desetina Albanaca.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020