Vesti
Hronika

Obrt u istrazi o pucnjavi na Ivanovićev automobil

Nekoliko dana nakon što je Kosovska policija pucnjavu na vozilo na parkingu ispred opštinske zgrade u Zvečanu, vodila kao pokušaj ubistva, na osnovu prijave žalioca, došlo je do obrta u istrazi. M.I. priznao je da je lažno prijavio pokušaj ubistva, a pucnjava na njegov auto, prema najnovijim informacijama iz policije, zasnovanim na njegovom priznanju, dogodila se tokom sukoba koji je imao sa prijateljima zbog novčanih dugovanja. Otvorio sе i nov slučaj – lažno prijavljivanje.
Obrt u istrazi o pucnjavi na Ivanovićev automobil
Ilustracija (Foto KoSSev)

Kada je prvog dana nove godine otvorena vatra na automobil za koji je KoSSev prvobitno imao informaciju da se radilo o vozilu Milana Ivanovića, bivšeg direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici i dugogodišnjeg istaknutog funkcionera vladajućih struktura na Severu, a potom, bliskog člana njegove porodice, ovaj slučaj je prijavljen kao pokušaj ubistva, što je potvrdila tada i Kosovska policija, kao i danas.

Pucnjava se dogodila ispred opštinske zgrade, na parkingu, a prema prvoj prijavi, navodno je vozilo bilo u pokretu. Na licu mesta je oduzeto pet čaura.

Sada međutim, Kosovska policija regiona Sever u saopštenju za javnost navodi da su inspektori tokom istrage, na samom mesto događaja i nakon upoređivanja materijalnih dokaza sa izjavom žalioca (M.I. prim.red.), primetili da ima kontradiktornosti između njegove izjave i činjenica sa lica mesta. Štaviše, žalilac je priznao, tvrdi policija, da je lažno prijavio i da se zapravo radilo o sukobu koji je imao sa prijateljima a povodom novčanih dugovanja.

„Žalilac je nakon suočavanja sa činjenicama, izmenio svoju prvu izjavu dajući neke druge detalje iz početnih izjava, tako da je priznao da je govorio neistinu, i da se u stvari radi o sukobu između njega i njegovih prijatelja zbog novčanih dugovanja. Povodom upoređivanja materijalnih dokaza i izjave žalioca, u zajedničkom delovanju sa tužiocem Osnovnog Tužilaštva u Mitrovici, slučaj je prekvalifikovan sa krivičnog dela ‘pokušaj ubistva’ u krivično delo ‘upotreba oružja ili opasnih sredstava’ po članu 267 tačka 2 KZRK, dok je takođe otvoren slučaj za krivično delo ‘lažno prijavljivanje ili potkazivanje’ po članu 382 KZRK“, navodi direkcija Sever u svom najnovijem saopštenju.

„Istražni policajac će na nivou Regionalne Direkcije Policije, Mitrovica-Sever, na intenzivan način pratiti istrage slučaja kako bi se otkrile sve okolnosti koje su iznete u ovom slučaju“, dodaje se u saopštenju kancelarije za informisanje policijske direkcije Sever.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022