Vesti
Hronika

Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu
Suvi Do (Foto Kim arhiva)

Lopovi su iz kuće Žikice Stevića u Lapljem Selu odneli lovačku pušku i municiju za koju je Stević uredno posedovao dozvolu. Kako vlasnik u kući nije čuvao zlato i dragocenosti provalnici su napravili samo premetačinu.

U Suvom Dolu kod Lipljana opljačkana je kuća Mitra Maksimovića. Provalu u roditeljskoj kući juče oko 13 časova primetila je Mitrova ćerka Milica o čemu je obavestila policiju.

„Prozor je bio otvoren, a mrežica pocepana. Svaka fioka u kući bila je otvorena, dokumenta pocepana, sve je bilo razbacano. Lopovi su odneli oko dve hiljade evra zlatne narukvice, prstenje, ogrlice“, ispričala je Milica.

Nije prvi put da ova porodica bude na meti lopova, pre desetak godina ukraden im je traktor iz dvorišta, a lopovi nikada nisu pronađeni.Ostale vesti

Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023
Jevtić: Oskrnavljena ’’Bećirova crkva’’ na putu ka Ski centru Brezovica
Bećirova crkva" koja se nalazi na putu ka Ski centru Brezovica oskrnavljena je od strane vandala, saopštio je predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.
  • 04.06.2023