Vesti
Hronika

Obijene kancelarije udruženja novinara Kosova u Prištini

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu osudili su obijanje prostorija Udruženja novinara Kosova koje se nalaze u zgradi Javnog stambenog preduzeća u centru Prištine i traže da kosovska policija pronađe počinioce i utvrdi motive ovog krivičnog dela.
Obijene kancelarije udruženja novinara Kosova u Prištini
Priština (Foto arhiva Kim)

Udruženje novinara Kosova saopštilo je danas da su im kancelarije obijene i ukradeni kamera, televizor i laptop i da je slučaj prijavljen policiji.

Predsednica tog udruženja Đentijana Begoli na društvenim mrežama objavila je da su sigurnosne kamere iz susednog lokala bile blokirane od 1 do 5 sati posle ponoći, zbog čega sumnja da su im tada kancelarije obijene.

Portparol policije za region Priština Fljora Ahmeti potvrdila je da je policiji prijavljen slučaj krađe.

„Oko 09:00, dobili smo informaciju o slučaju krađe, u Ulici cara Justinijana, u Prištini tačno u kancelarijama Udruženja novinara Kosova. Na osnovu preliminarnih podataka sumnja se da su osumnjičeni u toku noći obili prostorije iz kojih su odneti kamera, lap-top i televizor“, izjavila je Ahmeti.Ostale vesti

Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020
Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020
Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020