Vesti
Hronika

Obijena kuća u Gračanici

Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
Obijena kuća u Gračanici
Opljačkana kuća u Gračnica (Foto Riznicaa.net)

Кako je vlasnik obijene kuće ispričao za portal Riznica, on se sa suprugom vratio kući oko 22 časa zatekavši prizor koji ih je iznenadio.

„Prozor na kuhinji je razvaljen, a po kući su bile razbacane stvari na sve strane. Nismo smeli ništa da diramo, odmah smo pozvali policiju“, ispričao je Кostić.

Lopovi su, kako je posvedočio vidno uznemiren mladi bračni par, u kuću ušli tako što su skinuli čitavo prozorsko okno na kuhinji. U potrazi za novcem ili zlatom ispreturali su i pobacali garderobu u dnevnoj i spavaćoj sobi.

„Izgleda da nisu imali mnogo vremena i da su malo pre našeg povratka umakli. Tehnika ih nije zanimala, tražili su samo novac i zlato jer su i lap-top i TV na mestu, a da li nam još nešto fali, saznaćemo kad policija obavi uviđaj. Za sada ne smemo ništa da pomeramo“, ispričao je Кostić.

Policija je na mesto događaja došla posle dvadesetak minuta.

Obijena kuća nalazi se u nedaleko od manastira Gračanica.

Lopovi su posle kraće pauze ponovo počeli da obijaju kuće u Gračanici. Poslednja krađa dogodila se pre nešto više od mesec dana porodici Andrejević iz ovog mesta.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020