Vesti
Hronika

Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu

Nepozante osobe nasilno su danas ušle u kuću Dejana Vučkovića u Babinom Mostu kod Obilića i iz nje odnele sitnije dečije stvari, prenosi RTS. 
Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu
Babin Most (Foto Tanjug)

Goran Dančetović, predsednik Odbora sela navodi za RTS da su nepoznate osobe razvalile prozor kuće dok je Dejan sa suprugom i decom bio kod rođaka.

"Izvršile su premetačinu, ali u kući dragocenosti i novca nije bilo", preneo je RTS-u Dančetović.

Naveo je da je policija izvršila uviđaj i otvorila istragu.

Dančetović podseća da je kuća Dejana Vučkovića već obijena 2018. godine i da su nepoznate osobe odnele novac i dragocenosti.

Od tada Vućkovići vredne stvari ne drže u kući.

Kancelarija za KiM: Bez odlaganja otkriti i sankcionisati počinioce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je saopštenjem povodom obijanja i pljačke srpske kuće u Babinom Mostu i navela da "zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani".

"Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca. Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Napominje se da "po pravilu, sva kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje".Ostale vesti

Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022
Policajac iz Mitrovice osumnjičen da je oštetio kamere u blizini plantaže marihuane
Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su sinoć policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje za prikrivanje dokaza nakon akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima pre dva dana.
  • 25.05.2022
Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022