Vesti
Hronika

Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu

Nepozante osobe nasilno su danas ušle u kuću Dejana Vučkovića u Babinom Mostu kod Obilića i iz nje odnele sitnije dečije stvari, prenosi RTS. 
Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu
Babin Most (Foto Tanjug)

Goran Dančetović, predsednik Odbora sela navodi za RTS da su nepoznate osobe razvalile prozor kuće dok je Dejan sa suprugom i decom bio kod rođaka.

"Izvršile su premetačinu, ali u kući dragocenosti i novca nije bilo", preneo je RTS-u Dančetović.

Naveo je da je policija izvršila uviđaj i otvorila istragu.

Dančetović podseća da je kuća Dejana Vučkovića već obijena 2018. godine i da su nepoznate osobe odnele novac i dragocenosti.

Od tada Vućkovići vredne stvari ne drže u kući.

Kancelarija za KiM: Bez odlaganja otkriti i sankcionisati počinioce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je saopštenjem povodom obijanja i pljačke srpske kuće u Babinom Mostu i navela da "zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani".

"Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca. Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Napominje se da "po pravilu, sva kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje".Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021