Vesti
Hronika

Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu

Nepozante osobe nasilno su danas ušle u kuću Dejana Vučkovića u Babinom Mostu kod Obilića i iz nje odnele sitnije dečije stvari, prenosi RTS. 
Obijena i opljačkana srpska kuća u Babinom Mostu
Babin Most (Foto Tanjug)

Goran Dančetović, predsednik Odbora sela navodi za RTS da su nepoznate osobe razvalile prozor kuće dok je Dejan sa suprugom i decom bio kod rođaka.

"Izvršile su premetačinu, ali u kući dragocenosti i novca nije bilo", preneo je RTS-u Dančetović.

Naveo je da je policija izvršila uviđaj i otvorila istragu.

Dančetović podseća da je kuća Dejana Vučkovića već obijena 2018. godine i da su nepoznate osobe odnele novac i dragocenosti.

Od tada Vućkovići vredne stvari ne drže u kući.

Kancelarija za KiM: Bez odlaganja otkriti i sankcionisati počinioce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je saopštenjem povodom obijanja i pljačke srpske kuće u Babinom Mostu i navela da "zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani".

"Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca. Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Napominje se da "po pravilu, sva kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje".Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021