Vesti
Hronika

Obijena crkva Svete Petke u Donjoj Šipašnici

Crkva Svete Petke u Donjoj Šipašnici, opština Kamenica, obijena je i opljačkana, potvrdio je za RTV Kim Bojan Stamenković potpredsednik opštine Kamenica.
Obijena crkva Svete Petke u Donjoj Šipašnici
Obijena crkva u opštini Kamenica (Foto Bojan Stamenković)

"Meštani Donje Šipašnice obavestili su me da je crkva vandalizovana. Nakon sat vremena, zajedno sa parohom Srđanom otišli smo do crkve i zatekli policiju koja je izvršila uviđaj", istakao je Stamenković.

Stamenković napominje da nije pričinjena veća materijalna šteta, ali da su iz crkve, nepoznati počinioci, odneli sveti putir, diskos kao i nafornik.

"Uznemirujuća je situacija za sve meštane, jer se napadi na SPC dešavaju poslednjih meseci", poručio je Stamenković i dodao da se nada da će počinioci biti privedeni pravdi.

 Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021