Obijena ambulanta u selu Novake

U selu Novake kod Prizrena, sinoć je obijena ambulanta lokalnog zdravstvenog centra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ambulanta u Novakama (Foto Most)


Nepoznati napadači polomili su nekoliko prozora kako bi provalili unutra.

Po rečima dr Ljubiše Nedeljkovića, slučaj je odmah prijavljen kosovskoj policiji, ali on ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.

"Ovo je još jedan u dugom nizu napada na srpsku imovinu u ovom kraju, sama ambulanta je već nekoliko puta obijana i pljačkana ali mi nikada nismo saznali ko je to učinio. Ovoga puta u ambulanti nije bilo ništa vredno za krađu, jer poučeni prethodnim iskustvima sada sklanjamo sve što nam je važno za rad, pa razbojnici nisu imali šta da odnesu", kaže Nedeljković za TV Most.

U selu Novake trenutno ima oko 30 Srba i, kako ističe Nedeljković, ovakve stvari unose novu brigu za bezbednost porodica.

U prethodnom periodu u okolnim srpskim selima bilo je više slučajeva krađa stoke, automobila i provala u kuće i nijedan slučaj do sada nije istražen.

Kancelarija za KiM: Zdravstveni objekti se štede i u ratu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje napad na ambulantu u selu Novake kod Prizrena, i upozorava da je reč o očiglednom pokušaju zastrašivanja malobrojnih Srba koji su ostali da žive u nemogućim uslovima i uprkos svakodnevnim pritiscima.

Kancelarija za KiM očekuje da međunarodne institucije na Kosovu, s obzirom na eskalaciju neprijateljstva prema Srbima južno od Ibra, našem narodu hitno osiguraju bolju i efikasniju zaštitu, jer na to su obavezane i svojim mandatom i vrednostima koje deklarativno brane.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane