Vesti
Hronika

Obeležena 23. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 23. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici.
Obeležena 23. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Mitrovici
Sa skupa u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus )

Članovi porodica, kolege i prijatelji zapalili su sveće i položili cveće u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta u Mitrovici, na mestu gde su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.

Na današnji dan, pre 23 godine, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a.

Tada su poginuli načelnik Službe za upravne poslove, Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković i civil Hasibe Mešahrani.

Teže je povređeno 25 civila i 12 pripadnika MUP-a.

Pre nekoliko godina, u blizini mesta gde su pomenuta lica nastradala, postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP-a, pogođena NATO projektilima, danas se nalazi Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
  • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
  • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

  • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

  • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

  • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
  • 04.10.2023