Vesti
Hronika

Obeležena 23. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 23. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici.
Obeležena 23. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Mitrovici
Sa skupa u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus )

Članovi porodica, kolege i prijatelji zapalili su sveće i položili cveće u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta u Mitrovici, na mestu gde su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.

Na današnji dan, pre 23 godine, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a.

Tada su poginuli načelnik Službe za upravne poslove, Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković i civil Hasibe Mešahrani.

Teže je povređeno 25 civila i 12 pripadnika MUP-a.

Pre nekoliko godina, u blizini mesta gde su pomenuta lica nastradala, postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP-a, pogođena NATO projektilima, danas se nalazi Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini.Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022