Vesti
Hronika

Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 22. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.
Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Sa obeležavanja godišnjice (Foto Kontakt)

Na mestu gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, članovi porodica, kolege i prijatelji, zapalili su sveće i položili cveće.

Na današnji dan pre 22 godine, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a, kada su poginuli načelnik službe za upravne poslove Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

Stradala je i Hasibe Mešahrani, koja je živela u obližnjoj zgradi, a lakše i teže je povređeno još 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, koja je pogođena NATO projektilima, danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina, u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021