Vesti
Hronika

Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 22. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.
Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Sa obeležavanja godišnjice (Foto Kontakt)

Na mestu gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, članovi porodica, kolege i prijatelji, zapalili su sveće i položili cveće.

Na današnji dan pre 22 godine, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a, kada su poginuli načelnik službe za upravne poslove Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

Stradala je i Hasibe Mešahrani, koja je živela u obližnjoj zgradi, a lakše i teže je povređeno još 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, koja je pogođena NATO projektilima, danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina, u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021