Vesti
Hronika

Obeležena 21. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je dvadeset prva godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više povređeno.
Obeležena 21. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Polaganje cveća na spomen stradalima (Foto Kontakt)

Na mestu gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, članovi porodica Vitković i Aksentijević, predstavnici Udruženja ratnih vetarana Kosovska Mitrovica, kolege i prijatelji, zapalili su sveće i položili cveće.

Potpredsednik okružnog odbora SPS-a Miroslav Aritonović poručio je da "nećemo zaboraviti ni bombardovanje, niti sve one koji su izgubili živote".

“Pre 21 godinu tragično su izgubili život Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, u jednom surovom bombardovanju. Bili su u svojoj kući, kući gde se radilo. Mišo je učestvovao u izgradnji od temelja do krova, a to je naša otadžbina. Ne smemo da zaboravimo to surovo bombardovanje i taj surovi napad u svakoj tački naše zemlje, a posebno ovde. Moramo da dođemo ovde, da ih pomenemo, da im se pokonimo i da pošaljemo poruku svima, da pamtimo, da ne zaboravljamo”, rekao je Aritonović.

Na današnji dan pre 21 godine, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a, kada su poginuli načelnik službe za upravne poslove Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

Stradala je i Hasibe Mešahrani, koja je živela u obližnjoj zgradi, a lakše i teže je povređeno još 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP u Kosovskoj Mitrovici koja je pogođena NATO projektilima danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023