Vesti
Hronika

Obeležena 21. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici

Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je dvadeset prva godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više povređeno.
Obeležena 21. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Polaganje cveća na spomen stradalima (Foto Kontakt)

Na mestu gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, članovi porodica Vitković i Aksentijević, predstavnici Udruženja ratnih vetarana Kosovska Mitrovica, kolege i prijatelji, zapalili su sveće i položili cveće.

Potpredsednik okružnog odbora SPS-a Miroslav Aritonović poručio je da "nećemo zaboraviti ni bombardovanje, niti sve one koji su izgubili živote".

“Pre 21 godinu tragično su izgubili život Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, u jednom surovom bombardovanju. Bili su u svojoj kući, kući gde se radilo. Mišo je učestvovao u izgradnji od temelja do krova, a to je naša otadžbina. Ne smemo da zaboravimo to surovo bombardovanje i taj surovi napad u svakoj tački naše zemlje, a posebno ovde. Moramo da dođemo ovde, da ih pomenemo, da im se pokonimo i da pošaljemo poruku svima, da pamtimo, da ne zaboravljamo”, rekao je Aritonović.

Na današnji dan pre 21 godine, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a, kada su poginuli načelnik službe za upravne poslove Milomir Aksentijević, policajac Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

Stradala je i Hasibe Mešahrani, koja je živela u obližnjoj zgradi, a lakše i teže je povređeno još 25 civila.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP u Kosovskoj Mitrovici koja je pogođena NATO projektilima danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije postavljeno je spomen-obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020