Vesti
Hronika

O poslanicima Samoopredeljenja sud odlučuje sutra

Osnovni sud u Prištini sutra odlučuje o slučaju bacanja suzavca od strane poslanika pokreta Samoopredeljenje.
O poslanicima Samoopredeljenja sud odlučuje sutra
Donika Kadaj Bujupi i Aljbin Kurti (Foto Radio slobodna Evropa)

Četvoro poslanika Samoopredeljenja - Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadžiju, Donika Kadaj-Bujupi i Faton Topali optuženi su za bacanje suzavca na sednici Skupštine Kosova kako bi sprečili ratifikaciju Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i Sporazum o zajednici opština sa srpskom većinom.

Pritvorska mera za Aljbina Kurtija i Doniku Kadaj-Bujupi prekinuta je 29. decembra iako im je prethodno mera pritvora produženaza 30 dana.Ostale vesti

Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021
Popović: Hitno procesuirati vozača koji je udario L.P.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je juče krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario  dete L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao, navodi se u saopštenju.
  • 06.03.2021
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
  • 05.03.2021
Sud će ponovo raspravljati o pritvoru sedmorice mladića zbog tuče u Lapljem Selu
Apelacioni sud u Prištini doneo je odluku kojim se ukida prvostepeno rešenje Odeljenja Osnovnog suda u Gračanici o određivanju jednomesečnog pritvora sedmorici mladića zbog učešća u tuči u Lapljem Selu, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 05.03.2021
PIK u Prištini uhapsio osam policajaca
Osam policijskih službenika, uhapšeno je danas u Prištini zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopšteno je iz Policijskog inspektorata Kosova.
  • 05.03.2021