Vesti
Hronika

NS: Desničari na kratko prekinuli film o Kosovu

Članovi desničarske organizacije “Zavetnici” na kratko su sinoć prekinuli projekciju filma "Kosovo...Nazdravlje! Gëzuar!" u Medija centru u Novom Sadu, u sedištu udruženja NDNV.
NS: Desničari na kratko prekinuli film o Kosovu
Zavetnici ispred sedišta NDNV (Foto Tanjug)

Bez namere da pogledaju film autora Aleksandra Reljića, grupa Zavetnika upala je u sedište Nezavisnog društva novinara Vojvodine i pokušala da prekine projekciju, vređajući organizatore.

Pre nego što su izbačeni iz sale, Zavetnici su održali konferenciju za novinare, na kojoj je član Glavnog odbora Slobodan Jović govorio o filmu, čiji je koproducent Dinka Gruhonjića, iznoseći niz netačnih detalja.

Jović smatra da je ovakav film “vrsta promocije separatizma” u Novom Sadu sa ciljem “podsticanja” istog u samoj AP Vojvodini.

U dokumentarnom filmu "Kosovo... Nazdravlje! Gezuar!" govore dvojica novinara sa Kosova Ari Abdulji i Isak Vorgučić. Oni govore o svojim iskustvima tokom rata i doživljaju samog sukoba, ali i udaljenosti Srba i Albanaca i mogućnostima za pomirenje.

U filmu, osim pomenutih novinara, govore i Slaviša Stojanović iz Gračanice, radnik u azilu za pse i vlasnik tog azila Mentor Gaši. Njih dvojica govore o svom prijateljstvu, saradnji i ljubavi prema psima.

U publici je tokom projekcije filma bio i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je osudio postupak Zavetnika.Ostale vesti

Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020