Vesti
Hronika

Novo hapšenje u okviru akcije ’’Brezovica’’

Novo hapšenje izvršeno je danas u okviru akcije "Brezovica". Na prelazu Vrbnica uhapšen je R. M, kojem je određeno 48-časovno zadržavanje, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.
Novo hapšenje u okviru akcije ’’Brezovica’’
Ilustracija (Foto Mika Baumeister/Unsplash)

Uhapšenom R. M. na teret se stavljaju krivična dela "Primanje mita" i "Vršenje uticaja".

Naime, kako navodi Osnovno tužilaštvo, R. M. se sumnjiči za posredovanje u primanju mita za službena lica kosovskog ministarstva životne sredine i prostornog planiranja zajedno sa Z. G. i A. Dž. (A. Xh.), za izdavanje ekoloških i vodnih dozvola investitorima na području Brezovice, a za šta je navodno primio oko 70,000 evra.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu navelo je i da se R. M. nije nalazio u svojoj kući tokom prethodnog pretresa u sklopu akcije "Brezovica", kada su uhapšene četiri osobe.

Tužilaštvo je najavilo i da će od Osnovnog suda u Uroševcu zatražiti sudski pritvor za R. M.

Operacija "Brezovica" započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara", na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Poslednja akcija sprovedena je 26. maja kada su uhapšene četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije "Brezovica" – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.UOstale vesti

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022