Vesti
Hronika

Novo hapšenje u okviru akcije ’’Brezovica’’

Novo hapšenje izvršeno je danas u okviru akcije "Brezovica". Na prelazu Vrbnica uhapšen je R. M, kojem je određeno 48-časovno zadržavanje, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.
Novo hapšenje u okviru akcije ’’Brezovica’’
Ilustracija (Foto Mika Baumeister/Unsplash)

Uhapšenom R. M. na teret se stavljaju krivična dela "Primanje mita" i "Vršenje uticaja".

Naime, kako navodi Osnovno tužilaštvo, R. M. se sumnjiči za posredovanje u primanju mita za službena lica kosovskog ministarstva životne sredine i prostornog planiranja zajedno sa Z. G. i A. Dž. (A. Xh.), za izdavanje ekoloških i vodnih dozvola investitorima na području Brezovice, a za šta je navodno primio oko 70,000 evra.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu navelo je i da se R. M. nije nalazio u svojoj kući tokom prethodnog pretresa u sklopu akcije "Brezovica", kada su uhapšene četiri osobe.

Tužilaštvo je najavilo i da će od Osnovnog suda u Uroševcu zatražiti sudski pritvor za R. M.

Operacija "Brezovica" započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara", na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Poslednja akcija sprovedena je 26. maja kada su uhapšene četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije "Brezovica" – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.UOstale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022