Vesti
Hronika

Novo Brdo: Priveden bivši direktor zdravstva

Pripadnici Uprave za istragu privrednog kriminala i korupcije u Gnjilanu priveli su dve osobe u Novom Brdu zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje dokumenata.
Novo Brdo: Priveden bivši direktor zdravstva
Ilustracija (Foto Pixabay)

Hapšenju je prethodila višemesečna istraga u opštini Novo Brdo.

Uhapšen je A.P. (1988) zbog sumnje da je njegova firma sa sedištem u Prištini, na osnovu falsifikovanih dokumenata i uprkos tome što nije licencirana, kontinuirano snabdevala lekovima i drugim medicinskim proizvodima Centar za porodičnu medicinu u Novom Brdu.

Naime, ova firma je navodno dostavljala lekove, koje je prethodno platila Uprava za zdravstvo ove opštine u iznosu od 2.000 evra.

Uz detaljnije sprovedenu istragu ustanovljeno je da lekovi nikada nisu isporučeni, naveli su iz policije.

Ujedno je priveden i bivši direktor zdravstva u Novom Brdu T. S (1987) zbog sumnje da je počinio krivično delo „Zloupotreba službenog položaja“.

Osumnjičenima je određeno 48-časovno zadržavanje.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022