Vesti
Hronika

Novinar Nuhi Bitići ispitivan u Specijalnom sudu

Predstavnici Specijalnih komora Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika nekadašnje OVK ispitivali su Nuhi Bitićija o njegovoj aktivnosti kao novinara tokom rata na Kosovu.
Novinar Nuhi Bitići ispitivan u Specijalnom sudu
Foto: Radio Slobodna Evropa/DenisHH

Nuhi Bitići je obavestio javnost "da su svi dokazi" i svi njegovi odgovori na zahtev tužilaštva "bili u službi istine oslobodilačkog rata OVK, argumentovanja žrtvovanja boraca za slobodu i podršku civilnom stanovništvu".

Naveo je da je njegov rad kao novinara i vođe tima albanske televizije u ratnim zonama, predstavljen na TV-u i u svetskim medijima kroz mnoge televizijske emisije.

Zvaničnici tužilaštva Specijalnog suda ispitali su do sada oko 40 osoba, uglavnom pripadnika bivše OVK o zbivanjima tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine. Ispitani su što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svedoka.

Bitići je među retkim novinarima kojima je upućen poziv na saslušanje.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020