Vesti
Hronika

Novi napad u Mitrovici, povređeni Albanci i Bošnjaci

Pet osoba, tri albanske i dve bošnjačke nacionalnosti povređene su danas nešto posle podne u Kosovskoj Mitrovici kada su na njih nasrnuli nepoznati napadači.
Novi napad u Mitrovici, povređeni Albanci i Bošnjaci
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je Kontakt plus radiju da je pet lica povređeno u tri odvojena incidenta koja su se dogodila u centri severnog dela Mitrovice.

“Prvo je oko 13 časova pretučen maloletni Albanac u centru grada ispred jednog od kafića da bi nešto kasnije još dva Albanca zadobila lakše povrede kada su na njih nasrnuli za sada neidentifikovani napadači,”, rekao je Hoti.

Za nepuna dva sata u Mitrovici danas se dogodio i treći incident kada su na kružnom toku u centru Mitrovice povređena dva studenta bošnjačke nacionalnosti iz Novog Pazara koji studiraju u Kosovskoj Mitrovici.

Napadi na Albance moguće da su odgovor na ranjavanje srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici koji se dogodio u četvrtak veče a kada je u pitanju napad na studente iz Novog Pazara ne možemo ni da pretpostavimo šta je motiv, kazao je Hoti.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020